Danske virksomheder stod for i alt 76 procent af et rekordhøjt antal bil-leasingaftaler i 2015. Det er mere end nogensinde attraktivt at lease sin firmabil og varebil – men man skal se sig om, så man får den leasingaftale, der passer bedst til ens virksomhed.

Erhvervsleasing er en løsning, hvor man får en bil at køre i uden at have likviditet bundet i den. Det økonomiske råderum styrker virksomhedens konkurrenceevne og sikrer, at det månedlige budget er overskueligt.

”Vi oplever, at leasing tjener mange forskellige formål for vores erhvervskunder. Generelt set kan det siges, at aftalen skal fungere som en økonomisk og driftsmæssig sikkerhed, der holder omkostningerne på et konstant niveau,” siger Christian Lind, afdelingsleder hos Ejner Hessel A/S, der er Danmarks største bilforhandler.

Fuldstændigt overblik
Han peger på, at hvis man vælger en leasingaftale, hvor service og reparationer er inkluderet, så har man fuldstændig overblik over bilparkens driftsøkonomi, og man behøver ikke bekymre sig om uventede regninger.

Uanset om man repræsenterer en enkeltmandsvirksomhed, der har brug for en enkelt bil, en mellemstor håndværkervirksomhed, der har brug for 25 varebiler eller en stor virksomhed med behov for flere hundrede biler, kan erhvervsleasing være værd at overveje.

Korttids-leasing
”Hvis man står i en situation, hvor usikkerheden er stor, måske fordi ordrerne endnu ikke er kommet ind, kommer korttidsleasing for alvor til sin ret, fordi man ikke er tvunget til at købe en ny bil for at kunne komme behovet i møde. Fleksibilitet er vigtig, og det er her, vi kan hjælpe vores kunder. Og er man i tvivl, anbefaler vi, at man søger rådgivning hos den lokale bilforhandler, der sandsynligvis har sammensat en lignende erhvervsløsning før,” siger Christian Lind.

Hvis man overvejer leasing til firmaet, skal man overveje, hvor længe man ønsker at være økonomisk bundet af aftalen, hvor mange kilometer den enkelte bil skal køre, og om man vil have mulighed for at købe bilen, når aftalen udløber.

Lease eller købe må overvejes
Og så skal man regne på, om det kan betale sig for virksomheden at lease fremfor at købe.
Der er stor forskel på de leasingaftaler, som forhandlerne og leasingselskaberne tilbyder. Det kan koste virksomheden mange penge ikke at læse det med småt og regne det hele igennem, inden aftalen indgås, fortæller man hos Ejner Hessel.

”Udover den månedlige ydelse skal man være opmærksom på engangsydelse, depositum, beskatningsgrundlag, leveringsomkostninger samt hvorvidt, der er service, vedligeholdelse, dæk og grøn afgift med i prisen. Læg også mærke til hvor mange kilometer, der er inkluderet og hvad hver ”overkørt kilometer” koster. Endelig er der stor forskel på hvor meget udstyr, der følger med bilen. Vær sikker på, at du er klar over, hvad der forventes, når leasingperioden er slut. Kig kontrakten godt igennem – man skal tjekke, om bilen eksempelvis skal omlakeres eller kabinen skal rengøres, inden man returnerer bilen,” siger Christian Lind.

Fakta:
Popularitet
Erhvervsleasings popularitet skyldes især, at virksomhedens likviditet belastes mindre, og at der er et langt mindre behov for finansieringskapital end ved køb. Dernæst kan der være en række andre fordele, så som stordriftsfordele på indkøbspriser, forholdsmæssig afgift og brændstofrabatter.

Leasingtyper
Der findes som udgangspunkt to leasingtyper – finansiel og operationel leasing. Det angives sjældent i aftalen hvilken leasingtype, der er tale om, så det er vigtigt at være opmærksom på aftalevilkårene. Endelig er der splitleasing, der gør det muligt at bruge bilen både privat og til erhverv.

Serviceprodukter
Det er en god idé at kigge på de serviceprodukter, som de enkelte leasingudbydere og –forhandlere tilbyder – og ikke mindst på prisen på hver af de enkelte ydelser. Bemærk især brændstofaftale, dækaftale, bilforsikring, vejhjælp, erstatningsbil og glasaftale.

Udstyrsjunglen
Bilens udstyr kan have afgørende betydning i hverdagen – både komfort-, sikkerheds- og miljømæssigt samt økonomisk. Læg især mærke til hvidpladebiler på firmabilsmarkedet, hvor der findes deciderede ”business”-versioner, som giver dig væsentligt mere udstyr for pengene.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk