Volvo Trucks har modtaget en ordre på 100 elektriske lastbiler fra logistikvirksomheden DFDS – én af de største shipping- og logistikvirksomheder i Nordeuropa.

De de 100 nye elektriske lastbiler understreger koncernens forpligtelse til at skubbe udviklingen fremad

Med denne seneste ordre vil DFDS næsten fordoble sin flåde af elektriske Volvo-lastbiler til i alt 225 enheder – den største firmaflåde af tunge elektriske lastbiler i Europa.

95 Volvo ellastbiler i drift

DFDS har i øjeblikket 95 elektriske Volvo-lastbiler i drift i Sverige, Danmark, Litauen, Belgien og Holland, mens de resterende 30 i den første store ordre forventes leveret i løbet af 2024.

”Denne ordre på yderligere 100 elektriske Volvo-lastbiler er et bevis på DFDS’ tillid til vores virksomhed. Den store stigning i deres elektriske lastbilflåde viser, at nul-emissionstransport er en levedygtig løsning allerede her og nu”, siger Roger Alm, præsident for Volvo Trucks.

Volvo FH- og FM Electric

De nye elektriske lastbiler vil blive indsat på ni af DFDS’ markeder i hele Europa – herunder Storbritannien, Irland, Holland, Belgien og Sverige. Lastbilerne vil være de seneste og mere energieffektive versioner af Volvo FH Electric- og FM Electric-modellerne.

Nogle af de nye elektriske lastbiler skal – som den første ordre – bruges til at transportere gods til og fra Volvo Trucks samlefabrik i Gøteborg.

DFDS har i øjeblikket den største flåde af tunge elektriske lastbiler i Europa og er godt i gang med at nå sit mål om at have mindst 25 pct. af sin lastbilflåde elektrificeret i 2030.

Støtte andre virksomheder

DFDS oplever en stigende efterspørgsel efter transportløsninger med lavere miljøbelastning, og den danske logistik-kæmpe vil  føre an i omstillingen til mere bæredygtig vejtransport.

”Vores voksende flåde af elektriske lastbiler vil ikke kun bidrage til at reducere klimapåvirkningen af deres drift. Den vil også gøre det muligt for DFDS at støtte flere virksomheder, der ønsker at reducere CO2-udledningen i deres forsyningskæder,” siger Niklas Anderson, EVP, Logistic Division hos DFDS.

Takket være den voksende elektriske lastbilflåde havde DFDS reduceret CO2-emissionerne med 1.516 tons ved udgangen af 2023.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk