Koreanske Kia sælger langt færre små og mindre biler end tidligere herhjemme – og på gule plader er interessen også vigende.

Kia har efterhånden fornyet hele modelprogrammet – senest med den nye Ceed, men de små tidligere bestsellere Picanto og Rio er salgsmæssigt styrtdykket. Bare i oktober blev der solgt 50 Picanto personbiler mod 282 enheder i oktober 2017.

Det er generelt for de små biler i Danmark at A-segmentet er faldet. Kunderne vil nu have lidt større biler – bl.a. efter at registreringsafgiften blev ændret.

Stort Plug-In hybrid salg

Det har også betydet begunstigelse af el- og plug-in biler, og her har Kia fået kæmpe succes med Niro Plug In Hybrid, som er Kias bestseller i oktober med 116 biler mod 65 i oktober i fjor.

Der er stor herhjemme generelt vækst i salget af de større SUV modeller, og det oplever KIA bl.a. med et salg af 80 Kia Sportage mod 59 i samme periode i fjor.

Ser man udelukkende på salget af SUV modeller, er KIA’s salg til og med oktober steget med 270 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Stonic udgave sælger godt

Også Kia’s nye Crossover biler Stonic er blevet godt modtaget med 61 biler i oktober måned. Der nåede dog kun at blive solgt én Stonic i oktober 2017.

De mere MPV prægede biler er ved at sygne hen.

Det gælder både Carens og Venga hos Kia – med to- og fem enheder i oktober (mod tre og 10 i fjor) og 78- og 41 enheder mod 226- og 83 enheder for årets første 10 måneder.

Venga Van-bestseller

På Van siden er det dog fortsat Venga, der ligger bedst med 79 enheder for januar til oktober i år – bl.a. efter en større ordre fra en nordjysk kommune. I 2017 solgtes 19 Venga Van. Næstbedst blev Sportage Van med 19 enheder – mod 41 i fjor.

Den nye Stonic var med på listen for første gang med otte enheder. Salget af Niro Van faldt fra 19 til seks enheder fra 2017 til 2018 og Ceed fra 13- til fem enheder.

Men den nye Ceed er også først lige lanceret. Sorento Van har solgt i to eksemplarer i årets første 10 måneder – ligesom i fjor.

Kia har rykket sig

”Ser vi bort fra salget af hhv. Picanto og Rio, er KIAs bilsalg steget med 63 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Hos KIA Danmark er vi godt tilfredse med den stigende interesse for vores større bilmodeller. Det bevidner, at KIA som brand har rykket sig, og kunderne i højere grad er villige til at betale mere for en KIA,” siger direktør hos KIA Import Danmark, Rasmus Aagaard.

Overgangen til bilers WLTP forbrugs-målemetode har været positiv for KIA’s største SUV.  Sorento, og den danske KIA importør har endda sat prisen ned. Og det bliver også en fordel for gulpladepriserne.

Som noget helt nyt, kan man nu vælge automatgear til Sorento – uden også at skulle vælge AWD (firehjulstræk). Det betyder, at der er ekstra mange penge at spare, hvis man bare vil have en Sorento med automatgear.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk