Politiet i Berlin har netop fået leveret en armeret lastbil – formentlig baseret på en mindre MAN lastbil med Achtliner firehjulstræk.

Det er Rheinmetal Group i Düsseldorf, der har leveret den armerede og skudsikre lastbil til politimyndigheden i Berlin. Køretøjet, kaldet Survivor R, skal især sættes ind mod terrorisme, som Berlin har været hårdt ramt af.

Bilen er bygget over et MAN 4×4 lastbilchassis hos Rheinmetall MAN militærkøretøjer med base i Østrigs hovedstad Wien. Her har man bl.a. samarbejdet med specialfirmaet Achleitner i Østrig.

Sikkerhed og mobilitet

Der er tale om et yderst specialiseret køretøj, hvor man både har haft fokus til sikkerhed og mobilitet.

Sikkerhed gennem den armerede stålkabine og mobilitet gennem høj manøvredygtighed under alle forhold – og gennem topfarten på over 100 km/t kan køretøjet hurtigt komme omkring.

Det er godt et år siden, at politiet i Berlin bestilte Survivor R, som bl.a. også er leveret til politiet i Sachsen.

SWAT specialgrupper

Der er tale om et køretøj, som passer perfekt til politiets SWAT specialgrupper (Special Weapons and Tactics).

En betegnelse, der først blev kendt fra Los Angeles Police Department i 1960’erne. Herhjemme kan SWAT sammenlignes med politiets Aktionsstyrke (AKS).

Rheinmetall MAN understreger, at Survivor R er beregnet til både at deltage i kamp-operationer og som undsætnings-køretøj til at evakuere personer fra en farezone.

Standardkomponenter

Køretøjet er modtaget med stor glæde alle steder, fordi det er bygget langt hen ad vejen med civile standardkomponenter hos MAN samt standard militærkomponenter.

Det gør prisen mere gunstig i forhold til mange specialkøretøjer, og endnu bedre er der tale om kost-effektivitet (Total Cost of Ownership) – og lave vedligeholdelsesomkostninger. Samtidig er Survivor R hurtigt indsat, når det er nødvendigt.

Rheinmetall gruppen består af en ”Defence” afdeling og en ”Automotive” afdeling. Omsætningen i fjor var på 5,9 mia. euro eller godt 44 mia. kroner.

Med i dansk tilbudsrunde

MAN og Rheinmetall MAN var med i opløbet om at levere 900 militærkøretøjer til det danske forsvar i en lang årrække fremover.

Men virksomheden blev dog slået på målstregen af svenske Scania – som MAN fra Volkswagen Group. Til gengæld købte det svenske forsvar militærbiler hos Rheinmetall MAN.

Rheinmetall er gennem årene dog ikke en ukendt leverandør til det danske forsvar.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk