Selv om pirateriet ud for Somalia i år ser ud til at være bragt under kontrol, fortsætter det danske pres for en fortsat international indsats.

Danmark har spillet en vigtig rolle i bekæmpelsen af piratproblemet ud for Afrikas Horn, som længe har været en svøbe for dansk og international skibsfart – og krævet kostbar brug af bevæbnede vagter og indsats af krigsskibe, hvor ikke mindst den danske flåde har ydet en afgørende indsats.

Pirateriet – som nu bevæger sig i retning af Vestafrika – er ikke blot et problem for verdenshandelen, men er i situationen en voldsom og traumatiserende oplevelse for de søfolk, som rammes af kapring.

Film vist i IMO
Den danske spillefilm ”Kapringen” instrueret af Tobias Lindholm viser på uhyggelig vis de menneskelige konsekvenser, en kapring har. Filmen blev forleden vist til deltagerne i den internationale maritime organisation IMO’s Sø-sikkerhedskomité, MSC, i London.

Her deltog også bl.a. Søfartsstyrelsen og Danmarks ambassadør i London, Anne Hedensted Steffensen, der snart tiltræder som direktør for Danmarks Rederiforening.

Sætter fokus på søfolk
“Det er MSC, der har drøftet og udarbejdet IMO’s anbefalinger på pirateriområdet, og vi syntes fra dansk side, det ville være en god anledning til på en anderledes måde at sætte fokus på pirateriproblemet og holde det på den internationale dagsorden. Jeg tror, filmen gjorde et stort indtryk på de delegerede.  En film som ”Kapringen” kan formidle omkostningerne for de søfarende på en måde, som ingen IMO resolution kan, siger direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk