En grøn omstilling af transportbranchen er helt i tråd med DI Transports ønsker.  Formanden for DI Transport, Anne Kathrine Steenbjerge, og branchedirektør Michael Svane lægger vægt på transportens betydning for det øvrige erhvervsliv.

”Når Dansk Industri samler 20 direktører fra nogle af Danmarks største virksomhed for at komme med forslag til, hvordan vi forbedre produktiviteten og konkurrenceevnen i Danmark, så er det ingen tilfældighed, at hvert tredje forslag er på transportområdet. Når vi leverer gode transportløsninger og høj mobilitet øger det også væksten i resten af erhvervslivet, siger Michael Svane.

Grøn omstilling
DI Transport  tror på, at der kan leveres en grøn omstilling i transportbranchen.

”Vi er i gang. Vi har fået grønnere taxaer, busser og renovationsbiler, der kører på alternative drivmidler, biler og lastbiler, der kører længere på literen. Og en luftfartsbranche der er i gang med en langsigtet omstilling til grøn energi og mere energieffektive flyvninger, siger Anne Kathrine Steenbjerge.

41 mia. kr. fra transportbranchen
Skatter og afgifter fortsat er en stor udfordring i transportbranchen, der årligt bidrager med ca. 41 mia. kr. i statskassen. Men det beløb kunne have været meget højere.

– For et år siden glædede vi os over, at betalingsringen blev droppet. I år kan vi glæde os over at kørselsafgifterne blev droppet. Der var lagt op til en ekstraafgift på 2,5 mia. kr. for lastbiler om året. Læg dertil en tredobling af baneafgifterne, som skulle indføres samtidigt. Den bliver også droppet. Det er afgifter for næsten 5 mia. kr. om året som transportbranchen er sluppet for på ét år, siger Michael Svane.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk