Det hele begyndte i England i 1965 – da den første Ford Transit løb af båndet. I dag nåede Ford Transit nummer 7 millioner.

Meget sigende om ændringen i verdensøkonomien var det på Fords ret nye fabrik i Nanchang i Kina, at jubilæumsmodellen blev fejret med topchef Alan Mulally i spidsen.

For det kunne ikke være sket i England, for Ford har nemlig lukket deres engelske Transit fabrik siden 1972 – i sydengelske Southampton.

London-Sidney tur/retur
Det kunne så være sket på Fords fabrik i Kocaeli i Tyrkiet, hvor alle Transit-modeller til Europa kommer fra – men da der nu kan fås Transit i 118 lande i Verden, var Kina vel et godt valg.

Stillet op bag hinanden ville de syv millioner Transit nå fra London til Sydney i Australien og tilbage.

Produktionen af Transit er accelereret siden 1965. Første million nåede man i 1976, million nummer to kom i 1985 – og de næste i 1994, 2000, 2005 og 2010.

Transit og Beatles-filmen “Help”
Historisk siger 1965 ikke unge mennesker så meget, men det var året, da det første menneske gik på vandring i verdensrummet – og USA sendte sine første kampsoldater til Vietnam.

Det var også året, da Beatles havde premiere på filmen ”Help” og udgav singlen ”Ticket to Ride”.

Produktionen af Transit udenfor  Europa fulgte først i 1997 – med fabrikker i Kina og Vietnam.

Ny Transit hvert 80. sekund
Ford har netop lanceret deres nye to-tons Transit på det amerikanske marked – hvor den mindre Transit Connect allerede har fået stor succes. Den fås også som elbil.

Ford forventer at sælge mere end 400.000 1- og 2 tons Transit hvert år fra 2016 – eller svarende til, at der sælges en Transit hvert 80. sekund.

Den to-tons Transit lanceret herhjemme næste år. Men allerede i år kommer den nye udgave af Transit Connect med nyttelast på til 1 tons.

Van of the Year fire gange
Næste år kommer også den kompakte Transit Courier med en nyttelast på 660 kg.

Ford Transit Custom, som p.t. er nyeste europæiske Transit-model, opnåede prisen Van of the Year for 2013.

Transit vandt også prisen for den større Transit i 2007 – bl.a. da elektronisk stabilitets system (ESP/esc) blev standard. Transit Connect fik prisen i 2003 – og tilbage i 2001 vandt Transit sin første Van of the Year pris.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk