I 2022 begynder amerikanske Tesla at producere en ny elektrisk Tesla Cybertruck pick-up. Den blev vist i Los Angeles natten til fredag for første gang – og er ingen skønhedsåbenbaring.

Elon Musk var atter på podiet natten til fredag i Los Angeles i Californien – for at afsløre virksomhedens lovede elektriske pick-up: Cybertruck.

Ingen skønhedsåbenbaring

Han havde lovet en fremtids-design, men designet er tæt på at ligne et barns første forsøg med Mekkano, som det i sin tid hed sig om Citroën 2CV’s instrumentbræt. Skal man tænke pick-up – så måske et forsøg på at lige de første pick-up biler fra 40’erne.

Bilen er faktisk grim – virkelig kantet og ikke just et køretøj, som byder på høj fodgænger-sikkerhed i en EuroNCAP test.

Teknisk avanceret

At bilen fortsat er en tidlig prototype sås ved præsentationen, da bilens skudsikre ruder ikke kunne tåle at blive skudt på. Men trods det pinlige optrin, må man sige, at Musk har slået til igen.

Teknisk bliver den avanceret – trods 1,7 tons når den til 100 km/t på 2,9 sekunder for den kraftigste udgave og 6,5 sekunder for den mere almindelige. Bilen har en rækkevidde på mellem 400- og 800 kilometer. Pris ca. 300.000 kroner.

I rustfrit stål

Blandt detaljerne kan nævnes, at den bygges i rustfrit stål – og karosseriet er så kraftigt, at der end ikke efterlod sig en bule, da døren blev udsat for en trækølle.

Bilen har tillige luftaffjedring og en instrumentering i stil med de øvrige Tesla modeller – bl.a. med en stor touchscreen. Afdækningen over ladet opereres elektrisk.

Vigtig indtægtskilde

I USA er pick-up markedet enormt – og en meget vigtig indtægtskilde for fabrikkerne. Fords F-150 serie er fortsat den mest solgte enkeltmodel i USA.

Elon Musk mener det derfor alvorligt med sin Cybertruck – som skal følge udviklingen med krav om miljørigtige biler – også for pick-up’s. Den endelige konfiguration af bilen kan først ses om to år.

Kan reserveres nu

Bilen kommer nok først herhjem i 2023 – men bilen kan allerede reserveres ved at betale 750 kroner i reservations-gebyr.

Næste Tesla på markedet bliver den kompakte Y-SUV model – samt en lastbilstrækker, som også har været vist.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk