En helt ny VW Touran ser dagens lys på Genève biludstillingen, der har åbent frem til 15. marts. I Danmark lå Van-udgaven af Touran på en 16. plads med 407 solgte enheder i 2014 – og den nye model forventes at give et skub i salget.

Bilen er den første i VW-gruppen, der får glæde af den nyuudviklede platform, kaldet Modular Transverse Matrix (MQB). Det har øget bilens længde med 130 mm – og akselafstanden med 113 mm.

Det betyder ekstra plads i varerummet og et varerum på cirka 1.000 liter. Den nye teknologi betyder samtidig, at bilen vejer 62 kg mindre – altså plads til mere gods. VW har fået plads til 47 aflæggerum i bilen.

Mere økonomiske
Touran har også motorer, derr er op mod 19 pct. mere økonomiske – en 1,6 TDI med DG automatgear kører lige under 25 km/l. I alt fås bilen med valg imellem tre benzin- og tre dieselmotorer – med diesel op til 190 hk. Ale har start/stop system og genopladelse af batteriet ved opsamling af bremseenergi.

Infotainmentsystemet er også af nyeste skuffe – med MirrorLink, som afspejler ens iPhone, ligesom der nu bydes på Apples CarPlay- og Android Auto systemer. Dertil massevis af sikkerhedsudstyr på udstyrslisten – bl.a. assistsystemer.

Trailer-stabilitet
Disse omfatter bl.a. en bremsesystem, der bremser videre efter en ulykke – selv om chaufføren måske ikke kan gøre det. Der er desuden afstandsregulering, nødbremsesystem og trailer-assist, hvor bilens esc-system også justerer ind, når der køres med trailer. Noget som normalt kun ses i større kassevogne.

Brugen af højstyrkestål giver ikke kun plads til mere gods – det giver sammen 25 pct. øget karosseri-stivhed også bedre køreegenskaber.

Udstyret omfatter alt efter model også xenon-lygtger og LED kørelys, 3-zone klimaanlæg, vippe/skyde glastag,

Bilen kommer til salg i efteråret. Priserne kendes endnu ikke.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk