Der er rigtig mange grunde til at tage til Transport 2017 i Herning i næste uge – for det største antal udstillere nogensinde er på plads, når messen åbner torsdag morgen. Messen varer til lørdag aften – og for første gang i mange år er bl.a. alle syv lastbilimportører i Danmark med.
”Herning er en messe værd” kan man rolig sige, selv om dette site ikke altid er stedet at prædike for det ene lastbilmærke frem for det andet.
I Herning er der frihed til at bekende sig hvilket som helst lastbil eller varebil eller hvilken som helst udstillers produkter – frem for andres. Men man kan i hvert fald møde meget spændende produkter – og rigtig mange nyheder – og måske skifte opfattelse.
Bilagde strid
Så den franske kong Henrik IV’s berømte ord “Paris er vel en messe værd”, da han den 25. juli 1593 i Paris konverterede til katolicismen i, passer i omskrevet form rigtig godt med den vidtfavnende messe i Herning.
Kongen bilagde dengang striden mellem protestanter og katolikker i Frankrig ved at bekræfte katolicismen som Frankrigs statsreligion, men gav samtidig religionsfrihed til protestanterne.
I år er der ingen strid mellem lastbiludstillerne og Messecenter Herning – for alle er nemlig enige om, at Herning er en messe værd.
Flot repræsentation
Sektorerne spænder bredt, udbuddet indenfor hver enkelt sektor er flot repræsenteret. Ud over de syv lastbilimportører er der, hvad man ønske sig indenfor ”varebil- og transport” – således en stærk bussektor, alt om indretning og opbygninger samt trailere, tankvogne, værkstedstilbehør, it-udstyr, organisationer, finansiering, leasing, uddannelsesinstitutioner, dæk, brændstof – og meget mere.
En stor del af de kendte varebilmærker udstiller i sin egen hal – selv om en del har valgt ikke at være med. Men bestsellerne er der – bl.a. Van of the Year 2017, VW Crafter. Dens søstermodel Man TGE finder man på MAN’s lastbilstand.
Apropos mesterskaber – så udstiller Scania Danmark deres hæderkronede S-modeller, der er blevet kåret til Truck of the Year 2017.
Årets varebil
På åbningsdagen udråbes også Årets Varebil i Danmark 2017 – som en række medlemmer af MKD, Motorjournalisternes Klub, har testet igennem dagen før en ekstra gang, for alle har prøvet hovedparten af kombattanterne – måske bortset fra Tesla X, som har premiere som Van – nok fordi man nu betaler afgift på elbiler.
17 kandidater er tilmeldt Show Truck Award og kæmper om titlen samt præmien på 75.000 kroner. Flere af bilerne tager vejen fra udlandet til Transport 2017, hvor de kreativt designede lastbiler kan opleves på Landsskuepladsen. Sammen med et dommerpanel og publikums sms-valg, kåres vinderen ved Årets Transportfest lørdag den 25. marts.
IT og digitalisering fylder stadigt mere i transportbranchen. Det kan mærkes på Transport 2017, som har flere it-udstillere med end nogensinde før. Uanset om det er flådestyring, lønadministration eller driftsoptimering, så er der løsninger at finde blandt de mange udstillere på messen.

Transport 2017 åbningstider:
Torsdag 23/3: 9-20
Fredag og lørdag 24.- og 25/3: 9-17

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk