STX Danmark i Gilleleje, der er dansk repræsentant af det belgiske STX, har opbygget en hestetransporter med al tænkelig komfort. Man har valgt en Volvo FH 540 lastbil som basis for opbygningen.

Kunden er en pony springrytter familie i Nordsjælland, der ønsker at rejse praktisk og med komfort til ride stævner i Danmark og i udlandet.

Den mere end 12 meter lange hestetransporter har plads til syv heste, som står i hver deres bås bagerst på køretøjet.

Moderne bolig mewd køkken
Bagvæggen i det oprindelige førerhus er fjernet, og hele den forreste del af hestetransporteren er omdannet til en moderne bolig med køkken, badeværelse, soverum og opholdsstue – alle rum med aircondition og termostatstyret gulvvarme.

En 700 liter vandtank sørger for, at der hele tiden er frisk vand til køkken og toilet, et oliefyr varmer vandet op til den ønskede temperatur, og tanke på 300 og 500 liter tager imod spildevandet.
 
I førerhuset er der monteret fire sæder i læder, så alle kan sidde forsvarligt med sikkerhedssele, når hestetransporteren er på vej. Chaufføren kan tillige fra førersædet overvåge temperaturen ved hestene-  og med kamera observere, om de har det godt.

Fem opbygninger på FH
”STX har allerede opbygget fem moderne hestetransporter på det nye Volvo FH chassis, som er populært til formålet, siger adm. direktør Frank Sæbø Hansen fra STX Danmark

Når hestetransporteren ankommer til sin destination, kan Volvo lastbilen øge antallet af kvadratmeter, idet hele den ene side af køretøjet kan slås ud, så der opnås en forøgelse af bredden med en meter. Så bliver der mere plads til beboere og heste i hestetransporteren.

Endvidere kan lastbilens tag skydes op, så der bliver mere plads i sovekabinerne oppe under lastbilens tag. Uanset hvor man parkerer, kan man komme på internettet, og via parabolen på taget kan man altid se fjernsyn på de tre fladskærme i beboelsesafsnittet.

Pris ikke oplyst
Generer solen, kan der skydes markiser ud ved hestetransporterens vinduer, og der er tillige radio, surround sound, DVD-afspiller m.m. i den velekviperede Volvo.

Prisen er ikke oplyst, men et Volvo chassis koster mellem 5.- og 700.000 kroner, og opbygningen nok ikke mindre.

STX kan i øvrigt levere hestetransportere på alle typer chaissis’er. For 350.000 kr. plus moms kan lige nu man også få en Renault Master med plads til to heste. Det fremgår det af STX Danmarks hjemmeside, hvor man kan helte mange oplysninger op hestetransportere – nye som brugte.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk