Trafiksikkerhedskampagnen ”Trafiksikkerhed i Øjenhøjde” er netop blev sat i gang for 11. gang siden 2004. Denne gang primært for skoleelever i Østjylland.

Første stop på årets turné var Holme skole i Højbjerg ved Aarhus med deltagelse af rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek.

”Kampagnen bruger budskabet: ”Hjælp chaufføren med at passe på dig i trafikken – bliv set.” Og det sker netop ved, at man som cyklist holder sig væk fra risikozonen, når man skal ligeud, og lastbilen skal til højre,” udtaler pressechef ved Dansk Transport og Logistik, Morten Lindbo.

Brug farvestrålende tøj
Samtidig opfordrer kampagnen til, at man anvender en refleksvest eller bruger overtøj i i farvestrålende farver som cyklist. Motorcyklister bruger jo refleksveste.

Det var 2.- 4. klasserne på Holme Skole, som blev de første i år til at blive undervist hele dagen af erfarne chauffører. Fokus er på placering og synlighed som cyklist, for det kan hjælpe chauffører med at passe på børnene i trafikken.

I 2014 vil kampagnen primært besøge skoler i Østjylland syd for Limfjorden til Horsens og afvikles i perioden fra uge 17 til og med uge 22.

50 skoler med 150 klasser
Der er i år tilmeldt knap 50 skoler, og der undervises omkring 180 klasser. Kampagnen deltager også på to særlige arrangementer – dels på Teknisk Museum i Helsingør på Grundlovsdag den 5. juni og dels ved den årlige Falck-dag på Egeskov slot den 2. august 2014.

80.000 elever har siden 2004 deltaget i kampagnen ved at modtage undervisning i klassen og i skolegården.

Sund respekt for lastbiler
”Børnene lærer, at de som cyklister og gående skal være meget opmærksomme og have en sund respekt, når en lastbil skal til højre eller bakker: Der er blinde vinkler omkring lastbilen, og chaufføren kan kun orientere sig i ét spejl ad gangen,” siger Morten Lindbo.

En refleksvest til børn og voksne gør en markant forskel i trafikken og er et effektivt redskab til ikke at blive overset.

Partnergruppen bag Trafiksikkerhed i Øjenhøjde består af DTL – Danske Vognmænd, fagforbundet 3F’s Transportgruppe, energiselskabet OK, Danske Fragtmænd, Volvo Lastbiler, Børneulykkesfonden og Codan Skadesstop.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk