Efter næsten 50 års ejerskab har Iveco Group valgt at sælge Magirus – kendt for produktion af brandslukningskøretøjer og -udstyr i Ulm i Tyskland.

Køber er det tyske investeringsselskab Mutares SE & Co. KGaA.

1.300 medarbejdere

Magirus., der har produceret brandslukningsmateriel siden 1864, beskæftiger 1.300 medarbejdere i Tyskland, Italien, Frankrig og Østrig.

Iveco har senest også benyttet Magirus-navnet til at markedsføre specialudgaver af deres Iveco S-Way lastbiler. I tidligere tider var Magirus er meget anerkendt selvstændigt lastbilsmærke.

Tabsgivende

Magirus udgjorde i 2023 ca. to procent af Iveco-koncernens omsætning. Men det var sidste år ikke det bedste år for Magirus – med et tab på EBIT (driftsredultat) på 35 mio. euro.

Som følge af denne transaktion vil Iveco Group 2024-resultaterne blive negativt påvirket med ca. 115 millioner euro i første kvartal af 2024.

Kunder i hele verden

De nye ejere vil sikre en “selvstændig og fleksibel” vej ind i fremtiden – og en mere effektiv konkurrence for Ulm-virksomheden, der leverer køretøjer og udstyr til kunder i hele verden. Og kunderne har frit kunnet vælge imellem chassiser fra Iveco og andre lastbilsproducenter.

Med et omfattende udvalg af brandbekæmpelseskøretøjer, drejestiger, rednings- og logistikkøretøjer, specialløsninger, pumper og bærbare pumper er Magirus en af de største og mest teknologisk avancerede udbydere af brandbekæmpelses- og katastrofekontrolteknologi på verdensplan.

”Virksomheden fortsætter som sædvanlig, herunder service og support, med fuldt fokus på medarbejdere, kunder og partnere,” er meldingen fra Ulm.

Plads til forbedringer

Mutares er et børsnoteret holdingselskab med kontorer i München (hovedkvarter), Amsterdam, Frankfurt, Helsinki, London, Madrid, Milano, Paris, Shanghai, Stockholm, Wien og Warszawa.

Selskabet opkøber mellemstore virksomheder i særlige situationer, hvor der viser sig et betydeligt potentiale for driftsforbedringer.

Med forbehold af myndighedens godkendelse forventes transaktionen at være gennemført senest i januar 2025.

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk