(COURMAYEUR)

Det er én af de mindste 2,3 liter dieselmotorer i Iveco Daily programmet på 145 hk/350 Nm, der ligger til grund for forskningen af den nye Dual Energy parallel hybrid udgave – men når man kobler en elektrisk motor på 174 hk/300 Nm til, sker der ting og sager.

Den relativt lille maskine bliver så boostet til at yde op mod 250 hk – et tal der nemt kan justeres op og ned. Testbilen var justeret til 200 hk, men det var rigeligt til at give prototypen, som vi prøvede, et voldsomt moment og kraftig acceleration.

Ingeniørerne fra Iveco fortalte dog, at planen med udviklingen, som har stået på i fire år, er at gøre den så grøn som mulig. Derfor ender det nok med170 hk i den produktionsklare model, der  allerede er på markedet til næste år.

Virker kun med automatgear
Litium-ion batteripakken yder 17,5 kWh. Vægten af batterierne er 160 kg.
Bilen er forsynet med automatgear – eller virker systemet ikke. For ellers kan skiftet mellem gearene ikke fungere. Så de sker, når el-systemet slås fra i brøkdele af sekunder – så man fornemmer nærmest ikke skiftet mellem gearene.

Topfarten er valgt til 100 i el mode og til motorvejsfart som diesel-hybrid – og rækkevidden minimum som en normal diesel-Van, og 40 kilometer kan køres med ren eldrift.

Vælger selv drivkraft
Som chauffør kan man også selv vælge, om man vil køre i el-drift eller med hybrid-teknikken slået til. Under 30 km/t vil bilen selv vælge el. Man vælger også selv ECO kørestil og PWR kørestil. Bilen regenererer al bremseenergi til batterierne.

Bilen er ikke mindst udviklet til fremtidens lokal- og regional transporter or med øgede krav til forureningsfri transport i byerne, lever den nye Dual Energy Hybrid bil op til de flestes behov.
 Testbilen var opbygget som kølebil, hvilket betød en nyttelast på 200 kg – men som normal varebil opgives 900 kg. som nyttelast – men reglerne afviger fra land til land.

Dual Energi princippet viste Iveco første gang på udstillinger forrige år med fremtids-varebilen Vision.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk