På søndag den 3. januar går det igen løs i verdens kendteste off-road rally – Dakar Rally – som igen foregår i Sydamerika frem til 16. januar med 9.000 kilometer rute.

Det er et rally for flere typer af køretøjet – bl.a. motorcykler, biler og lastbiler. På lastbilsiden er Iveco med igen – sammen med Fiat Power Train (FPT) og Iveco-moderselskabet CNH, Case New Holland.

Man støtter op om det hollandske De Rooy team, som vil forsøge at komme øverst på sejrsskamlen som man var tilbage i 2012. De seneste tre år har russiske fabriksteam fra Kamaz vundet titlen.

Powerstar og Trakker
Fire Iveco lastbiler – to specielle Power-star snudemodeller og to Trakker modeller – er med – og mens to teams er gengangere – med henholdsvis teamleder Gerard De Rooy og spanske Josep Vila Roca bag rattet. De kører henholdsvis Powerstar og Trakker.

Nye folk er hollandske Anton Van Genugten og tjekkiske Ales Loprais. Sidstnævnte er en erfaren  herre, der har været med siden 2007 – hvor han blev treer i en tjekkisk Tatra. Nu kører han Powerstar, mens Genugten kører Trakker.

Lokal Iveco-deltager
De Rooy har også præpareret en Iveco La Gloriosa De Rooy Team til argentineren Federico Villagra (El Coyote”) – støttet af lokale forhandlere. Han kører i Powerstar.

Ud over de nævnte biler, stiller der yderligere seks biler op som servicebiler. Der er tale om en 4×4 Iveco Trakker, fire 6×6 Trakker og en 8×8 Trakker). Dertil kommer en syv tons Iveco Daily.

Løbet begynder i Argentinas hovedstad Buenos Aires og løbet kommer desuden til Bolivia. Målet er i Rosario i Argentina.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk