Alle kender vel den spanske by Pamplona, som er kendt for tyre-løbet Fiesta de San Fermin, hvor både tyrefægtere og tilrejsende løber i byens gader, jagtet af en horde af rasende tyre.

Oftest går det godt – men mange er blevet såret i det spektakulære løb, som forfatteren Ernest Hemingway har udødeliggjort i bogen ”The Sun Also Rises” fra 1926.

Nu har Volvo Trucks taget den gamle tradition op i forbindelse med lanceringen af den nye ”light truck” FL.

“The Chase”
I Volvo Trucks’ nye film “The Chase” står Volvo FL-distributions-lastvognen over for den ultimative test. I filmen jagtes lastvognen af tyre i et løb – ikke Pamplona, men gennem den spanske middelalderby Ciudad Rodrigo, som jo er meget mindre end Pamplona.

Morsomt er det vel også, at chaufføren bag rattet under løbet hedder Hunt – Rob Hunt (jage på engelsk), men han finder det i hvert fald utroligt, at man kan få en lastvogn gennem så lille en by.

Hvordan Volvo Trucks kan undgå i fremtiden at præsentere en ny lastbil uden en video, er svært at vide, men her var det så Volvo FL, der stod for tur.

Kamp for at undslippe
Med filmen “The Chase” vil Volvo Trucks vise, hvor let det er at manøvrere den nye 12-tons lastvogn i et krævende bymiljø ved at give tidligere omtalte chauffør Rob Hunt den opgave at køre en rute på to kilometer gennem den spanske by Ciudad Rodrigos snævre gader – med et kobbel tyre bag sig.

“Det er en gammel by, gaderne er snævre, og vi kører på glatte brosten – og så er det en ekstra udfordring at blive jagtet af tyre”, siger Rob Hunt.
Under testen i Ciudad Rodrigo skulle lastvognen bevare en hastighed på mindst 30 kilometer i timen for at holde sig på afstand af tyrene. På visse dele af ruten var gaderne så snævre, at Rob Hunt var nødt til at klappe det venstre sidespejl ind, for ikke det skulle blive knust af murene.

Klarede alle svingene
“Tyrene havde en konstant høj fart på, og vi var virkelig tæt på hinanden nogle gange, men lastvognen klarede svingene, så det var bare et spørgsmål om at køre derudad. Filmen blev optaget live, så vi var nødt til at sørge for, at det var sikkert for både mennesker og dyr”, siger Rob Hunt.

Spørgsmålet er så,hvadder var sket med lastbilen, hvis tyrene havde indhentet den – ihvertfald reddede de unge mennesker, der flygtede for tyrene at redde sig ind i opgange – eller op på ladet – på turen gennem byen.

Den nye 12-tons model er specialdesignet til bykørsel – her kan nævnes de mindre hjul, der sænker førerhuset fem centimeter. Det giver chaufføren bedre udsyn hele vejen rundt og gør det lettere at stige ind i og ud af førerhuset”, siger Tobias Bergman, produktchef for distributions- og renovationssegmentet hos Volvo Trucks.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk