Der har ikke tidligere været den store interesse for at tilbyde el og Plug-In hybridbiler på gule plader fra flertallet af de danske bilimportører. For prisforskellen til hvidplade-udgaver på grund af afgiftslettelser på PHEV biler mener de fleste importører er for lille.

Men kunderne vil gerne signalere, at de kører grønt, erfarer Kia i Danmark hos deres forhandlere – så nu er Kia så gået forrest og tilbyder deres PHEV modeller af Ceed SW og X-Ceed som Van’s trods den lille prisforskel fra hvidplade-udgaven.

Fælles Van-kit

Men kan jo også vende problematikken om – for salg af gulplade-Van’s er jo altid en forøgelse af omsætningen og for mange importører en ekstra varebil i programmet.

”Baggrunden for lancering af PHEV varebiler er, at flere og flere virksomheder har fokus på at køre mere miljøvenligt. Og årsagen til at X-CEED og SW PHEV modellerne bliver vores første PHEV van modeller er, at vi har kunnet udvikle ét varebils-kit, som passer i begge modeller – og dermed minimere udviklings- samt lageromkostningerne,” siger PR-koordinator Lene Mejdal Iversen, Kia Import Danmark A/S.

Til erhvervsleasing

Kia har også deres Niro HEV model som van. Men dette varebilskit passer ikke i en PHEV, men kan udvikles, hvis der viser sig et behov, oplyser Importøren.

”Vi tilbyder Ceed og X-Ceed i vores VAN modelprogram samt til erhvervsleasing. Varianterne adskiller sig ikke fra de eksisterende personbiler, som vi allerede tilbyder, andet end det ombygningen medfører.

Leveringssitiationen

Volkswagen-importøren har meddelt, at de formentlig vil tilbyde deres kommende ID3 elbil som Van pga bilens lange rækkevidde og mangel på el-varebiler på den korte bane.

Hos Kia fortæller man, at det teknisk ikke er et problem at bygge en el-bil om til van.

”Men jeg tænker, at leveringssituationen skal være forbedret, inden vi påtager os udviklings- samt lageromkostninger på van kit til vores elbiler,” siger Lene Mejdal Iversen.

Fakta Ceed PHEV:

Priser for Ceed PHEV Van og XCeed PHEV Van modeller er de samme. Det er gældende for både VAN og for VAN til erhvervsleasing.

XCeed PHEV- og Ceed SW PHEV Upgrade: 210.000 kr. ex. Moms. (266.580 kr. inkl. moms + levering)
XCeed PHEV- og Ceed SW Upgrade m. Intro pakke: 215.000 kr. ex. Moms (272.830 kr. inkl. moms + levering)
XCeed PHEV- og Ceed Upgrade m. Plus pakke: 220.000 kr. ex moms (279.080 kr. inkl. moms + levering)

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk