Hiab lancerer igen i 2016 VM-konkurrencen ”Verdens Bedste Kranfører” – det som kaldes WCC.

Danmark har meget at leve op til – for i det første VM i indeværende år var det en dansker, der vandt trofæet efter en nervepirrende finale på transportmessen i Birmingham i foråret.

Johnny Jensen fra firmaet Benny Rasmussen & Søn i Gilleleje vandt nemlig titlen foran 17 konkurrenter. Selv er Johnny Jensen fra Bistrup ved Gilleleje

Opfordres til at være med
Den danske Hiab importør SAWO A/S glæder sig derfor til at starte kvalifikationsrunden for at kunne udvælge finalisten i årets dyst. Så man opfordrer alle dygtige kranførere i hele Danmark til at tilmelde sig.

Kvalifikationen sættes i gang på transportmessen Vestfyn Trækker 2016 i Ejby på Fyn den 27.-29. maj. Dernæst vil der blive afholdt to kvalifikationsrunder mere, én i øst og én i vest. Den kranfører, der klarer banen på den korteste tid til ét af de tre arrangementer, går videre til finalen.

Vinderen af VM-titlen 2016 vil blive kronet ved finalen, der finder sted på IAA udstillingen i Hannover i Tyskland i september 2016.
 
Ny tradition
Ved VM i England i april 2015 var det en ny tradition, der indledtes i branchen. Det gav kranførere fra hele verden mulighed for at vise deres færdigheder – og måle deres evner mod deres krankollegaer.
 
Konkurrencen skabte så stor interesse, og var så stor en succes, at Hiab har besluttet at fortsætte det næste år. Konkurrencen viste sig at være en glimrende måde at møde erfarne kranførere, og komme godt ud af det med kunderne.

Det var også en god måde at vise Hiab’s nyeste produkter og for at fremme lasthåndteringsbranchen.

Mange deltagerlande
Kvalifikationsrunderne begynder i februar 2016 rundt om i verden. Danmark, Sverige, Finland, Norge, Belgien, Holland, Tyskland, Østrig, Frankrig, Spanien, Italien, Australien, Storbritannien og USA har allerede meldt sig til at deltage.

Deltagerne skal vise deres dygtighed og ekspertise i en tidstagende test, der vil udfordre deres evne til at manøvrere en avanceret mellemklasse HIAB X-HiPro kran gennem en række præcise opgaver og snævre forhindringer.

Det, man var vidne til i finalen i Birmingham tidligere på året, var en god oplevelse. Alle 16 finalister leverede en fin præstation til et medlevende publikum, der jublede og støttede dem hele dagen.

Sådan foregår konkurrenen
Man fik præcis betjening af kranen at se – plus dygtige operatørerne, der sikkert kunne manøvrere lasten.

Tidtagningen starter med kranen i parkeret position. Med en last hængende i krogen, skal kranføreren køre forbi et antal dunke, under en bom og ned i en tønde.

Nogle dunke på banen skal de vælte og andre skal de absolut ikke vælte, det vil udløse straf tid. Tiden slutter, når kranen igen er parkeret og signallampen lyser.

Store præmier
Førstepræmien i den store internationale finale er 20.000Euro ved næste Hiab krankøb og en rejsecheck til kranføreren på 5.000 Euro.

Andenpræmien er en rejsecheck på 3.000 Euro og tredjepræmien er en rejsecheck på 2.000 Euro.

Tilmelding skal foregå på salg@sawo.dk.  Man skal oplyse, hvilke dag, man ønsker at deltage på messen – samt eventuel tid. Alle kranførere med krancertifikat, og som er ansat som chauffør ved en vognmand eller entreprenør, er velkomne.

SAWO A/S
SAWO A/S er en af Danmarks førende leverandør af produkter inden for hydrauliske og beslægtede lasthåndteringsprodukter til transport- og entreprenørbranchen.

Produkterne tæller bl.a. Hiab kraner, kroghejs og medbringertrucks. SAWO wirehejs. Nopa påhængsvogne og tippelad. Sunfab hydraulikpumper og motorer. Nummi tip cylindre.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk