Maloo LSA hedder en ny Vauxhall pick-up med V8 kompressor 6,2 liter maskine fra VXR8 sedan-modellen. Maloo når 100 km/t på 4,8 sekunder.

Egentlig er det en bil, som er udviklet til det australske marked – hvor man er vant til at have kraftige motorer i stil med GM biler i USA.

Men i Storbritannien er de så glade for hurtige biler, at de henter bilerne til Europa. Det er enkelt – for i begge lande er biler højrestyrede. Om man kan bestille bilen venstrestyret vides ikke.

550.000 kr. i Storbritannien
536 hk yder den vilde pick-up model. Det er 100 hk mere end de forrige udgave – og drejningsmomentet er på 671 Nm. Det er 101 Nm mere end den udgåede 2015 model. Prisen er sat til cirka 550.000 kroner lokalt i Storbritannien – men britiske afgifter, moms med mere.

Basisprisen kender vi ikke – og således heller ikke prisen herhjemme med 50 pct. afgift. Men momsen kan i hvert fald hentes hjem for et firma, der får en af de hurtigste pick-up modeller, der findes.

I øvrigt er prisforskellen op til personbilsudgaven VXR8 begrænset (knap 20.000 kr.). Vauxhall sælges dog ikke herhjemme – men den kan formentlig købes i Storbritannien. Vi er jo i EU.

Fra Camaro ZL 1
Maskinen er i princippet den samme, som ligger i en Chevrolet Camaro ZL1 sportsvogn. Der er så monteret en kompressor fra firmaet Eaton og et heftigt bi-modalt udstødningssystem.

For at kapere de uhyrlige kræfter i den baghjulstrukne racer har GM opdateret undervogn og affjedring for og bag med bl.a. kraftigere støddæmpere. Bremserne er også kraftigere i den nye Maloo. Dertil kommer så eksempelvis antispin system og spærre-differentiale.

Kabinen er i lædertrim, der er navigationssystem, Bluetooth og head up display, hvor hastigheden vises i forruden.

20 tommer alufælge
Udvendigt er designet frisket up med et mere aggressivt udseende – bl.a. gennem den matsorte luftindtag på motorhjælmen. Dertil 20 tommer alufælge.

Heftige pick-up modeller fra GM kan sikkert fås via parallel-import selskaber herhjemme – men de er normalt fra USA.

General Motor i Danmark hentede dog fra cirka 1970 og fremad Chevrolet El Camino til Danmark.  I USA blev bilmodellen bygget fra1959 til 1960 og fra 1964 til 1987.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk