Af Finn Bruun
 
Krydstogtsturismen vil vokse med 50 mio. personer på 20 år. Hele Danmark skal satse på at være med. Det giver øget transport af forsyninger og turister – og vækst.

Antallet af krydstogtpassagerer, der har besøgt Danmark, er fra 2005 til 2012 steget med imponerende 96 procent. I 2013 er udviklingen fladet ud, og derfor er det vigtigt, at vi nu gør en indsats for at fremtidssikre krydstogtsområdet, mener Danske Havne og en række andre aktører på området.

Man det kræver en ambitiøs strategi at sikre Danmark og Vandkants-Danmark som foretrukken krydstogtdestination, mener havnene og nævner behovet for et indgående samarbejde mellem havne, private aktører, turistorganisationer og det politiske system samt væsentlige investeringer i infrastruktur.

København vigtigst
I dag er København Nordeuropas vigtigste turn-around krydstogthavn. De næste 20 år forventes markedet at vokse med 50 mio. passagerer i Europa.

“Krydstogt er et varieret marked i forhold til skibes størrelse og antal passagerer. Der er derfor mulighed for øget krydstogt i hele Danmark. Der er behov for at segmentere markedet i store og mindre skibe, samarbejde mellem havnebyer omkring ruter samt samarbejde i lokale erhvervs- og serviceklynger om tiltrækning af maritim turisme,” lyder det fra Danske Havne som sammen med Dansk Byggeri og Danske Anlægsentreprenører fremhæver potentialet.

Halvdelen af feriebudget på land
Krydstogtgæster er højtforbrugende og giver en øget omsætning for hele værdikæden – hoteller, turistbusser, restauranter, shopping mv. Og derfor er der rigtig god økonomi i at fastholde den slags turister. En typisk krydstogtturist lægger 42 pct. af feriebudgettet på land.  Det er godt for havnen og havnebyen, at skibe og maritime turister skaber aktivitet.

Men vigtigere er, at det skaber aktivitet for en lang række virksomheder i området. Forsyninger til skibe og services og ikke mindst alle aktiviteter til turister, der skal i land for at opleve og bruge penge, fremhæver organisationerne.

1 mio. krydstogt-turister
Største krydstogtdestinationer i Danmark er København, Rønne, Aarhus og Skagen.

København med op mod 400 anløb og 1 mio. turister, Rønne med godt 50 anløb og 50.000 turister, Aarhus med ca. 15 anløb og 40.000 turister, Kalundborg med 13 anløb og 12.000 turister samt Skagen med 11 anløb og 5.000 turister.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk