Først kom Jeep Wrangler og Grand Cherokee til Danmark i begyndelsen af året. Nu følger Cherokee med åbent hus hos de to forhandlere – Hersild & Heggov v/Djarlo Automobiler A/S i Nærum samt hos ATbiler A/S i Fredericia.

Bilen fås både som personbil og som Van på gule plader – til priser inklusive moms på 366.803 kr.

Cherokee er kendt som en ægte amerikansk off-road’er. Den introduceres med to dieselmotorer på henholdsvis 140 og 170 heste, og den kan, som den første i klassen, udstyres med en helt  ny 9-trins automatgearkasse, hvilket giver højere komfort, lavt støjniveau ved høj fart og lavt forbrug.

Trailhawk udgave senere
Senere kommer Jeep Cherokee med en ny 3,2 liters V6-motor med 272 hk, og den kan leveres i den ekstreme Trailhawk-version, som er den ultimative firehjulstrækker i Cherokee-programmet.

”Cherokee er et utroligt vigtigt skridt i den samlede lancering af Jeep på dansk jord. Her er tale om en ægte firehjulstrækker med alle de egenskaber, vi kender og elsker Jeep for. Samtidig er der blevet plads til ny teknologi og funktioner, som løfter Cherokee op på et niveau, hvor mange vil have svært ved at følge med. Den har et skarpt design både udvendigt og indvendigt og er uovervindelig i terrænet. Derfor ser vi frem til at sende den nye Cherokee ud til vores danske forhandlere,” siger Steffen Holm, pressechef hos Fiat Group Automobiles Denmark – importør af Jeep i Danmark.

Et dristigt design
Jeep’s designere er gået nye veje gennem at kombinere de klassiske Jeep-kendetegn med et meget moderne og ganske dristigt design, så bilen skiller sig ud fra mængden.

Den ikoniske Jeep-kølergrill med syv luftindtag er bibeholdt. De brede trapezformede hjulkasser markerer, at der er tale om en ægte Jeep.

Inden døre er midterkonsollens øvre del designet i en stil, der bringer tankerne tilbage til den oprindelige Jeep fra 1941 –  en linje, som også findes på Cherokees storebror, Grand Cherokee.

Meget rummelig
På trods af det slanke ydre er Jeep Cherokee meget rummelig og komfortabel. Den byder på et fornemt standardudstyr i alle versioner med blandt andet en 5 tommer mediaanlæg med touch screen og Bluetooth. Dertil 17” alu-fælge samt parkeringssensorer bag.

Sikkerheden er i orden i den nye Cherokee. Den uvildige Euro NCAP crashtest har givet bilen fem ud af fem stjerner med en samlet score på 83 ud af 100. Det placerer Jeep Cherokee i toppen af sin klasse i kategorien ”small off-road”.
En af grundende til topplaceringen er Jeep Cherokees 7 airbags, aktive nakkestøtter i forsæderne, ESC-system med Brake Assist og roll-over beskyttelsesfunktion samt dæktryksovervågning. Som tilvalg er der mulighed for kollisionsadvarselssystem, parkeringsassistent, adaptiv cruise control og blindvinkelsindikator.

Den nye Jeep Cherokee tilbyder samtidig tre nye intelligente typer af firehjulstræk, nemlig Jeep Active Drive I, Jeep Active Drive II eller det avancerede Jeep Active Drive Lock, der sikrer et optimalt vejgreb ved at kunne sende op til 100 procent af kræfterne ud til hvilket som helst hjul. Dette, kombineret med reduktionsgear, gør den nye Jeep Cherokee Trailhawk til en af de bedste i terrænet. Den nye Jeep Cherokee kan trække en trailer på knap 2.500 kg.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk