Nu kommer Fords kompakte SUV med navnet EcoSport endelig til Danmark – det sker samtidig med at produktionen er flyttet fra Indien til Rumænien.

SUV biler er stigende i popularitet overalt i Europa – og Danmark er ingen undtagelse. Derfor er det naturligt, at Ford herhjemme nu har valgt at tage Fords kompakte SUV med navnet EcoSport til Danmark.

Den har været på tale til Danmark i tre år, men kvaliteten i den indtil nu indisk byggede bil har ikke været på højde med mange konkurrenter.

Præmiere i denne uge

Nu har Ford flyttet produktionen af de europæiske udgaver til Fords ret nye fabrik i Rumænien.

Fra samme land kommer EcoSports konkurrent Dacia Duster.

Den nye EcoSport har præmiere på IAA biludstillingen i Frankfurt, der åbner for publikum på torsdag i denne uge.

I den nu europæisk byggede udgave får man bedre kvalitet, nyt design, der er tro mod Fords nyeste DNA (i lighed med bl.a. den større SUV Kuga. Og på den teknologiske side er EcoSport løftet op – og meget er hentet fra bl.a. den nye Fiesta.

Design á la Kuga

Designet lægger sig i høj grad op af storebror Kuga, og den fås i 12 friske farver. Kunderne kan vælge at sætte et personligt præg på EcoSport: tag, sidespejle, tagstolper, øvre dørrammer og bagspoiler kan lakeres i kontrastfarver.

Kabinen i EcoSport er lettere at betjene, man har anvendt bløde materialer og nye højtmonterede touchscreens i størrelser op til 8”, som giver adgang til Fords seneste infotainmentsystem med automatisk nødopkald, SYNC 3.

EcoSport bliver den anden model i Fords portefølje med B&O PLAY premium-lydanlæg, som havde premiere i den nye Fiesta. Det er særligt afstemt til kabinen i den faceliftede kompakt-SUV.

Fås med firehjulstræk

EcoSport vil kunne fås med fartpilot med justerbar fartbegrænser, bakkamera, lyssensor for automatisk lygtetænding, regnsensor og Fords Blind Spot Information System (BLIS), som advarer om biler i den blinde vinkel.

EcoSport kan fås med Fords avancerede firehjulstræk, Intelligent All-Wheel Drive (iAWD), som er kombineret med den nye 1,5-liters EcoBlue-dieselmotor med op til 125 hk. Det intelligente firehjulstræk forbedrer vejgrebet.

Det fremgår dog ikke, om bilen kan fås med nødbremsesystem.

Udover den nye dieselmotor tilbydes den faceliftede EcoSport med tre udgaver af Fords EcoBoost-benzinmotor med tre cylindre – helt op til 140 hk.

Klar i foråret – også som Van

Yderligere detaljer om det danske modelprogram kommer i 2018, hvor Ford Danmark forventer at lancere EcoSport i løbet af foråret.

Den bliver ikke mindst interessant som gulpladebil. Her har Dacia Duster haft flotte salgstal – og det skal EcoSport også kunne præstere. Priserne kendes dog ikke endnu.

På messen i Frankfurt står også den nye Fiesta, som stadig kan fås som gulpladebil. Den nye Ford Transit varebil har fået et kraftigt facelift, men da det er en personbilsudstilling, er det minibusudgaven Tourneo, der vises.

Premiere på IAA har også en specialmodel af Fords pick-up Ranger kaldet Black Edition – men den kommer ikke til Danmark. Den er nemlig baseret på udstyrsudgaven Limited, som ikke markedsføres herhjemme.

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk