Logistikvirksomheden Ancotrans A/S – med hovedsæde i Københavns gamle frihavn – har netop underskrevet en hensigtserklæring om levering af 10 Volvo Electric FH 4×2 lastbiler i løbet af foråret 2023.

Ancotrans ønsker at bidrage til en grønnere fremtid – og selskabet gav derfor hensigtserklæringen på bestilling af elektriske lastbiler til deres europæiske markeder.

intentionen er, at to af lastbilerne skal køre i Danmark, fire i Sverige og fire i Tyskland.

Chefen bag rattet

”Jeg har selv prøvekørt en af el-lastbilerne, og jeg er sikker på at kørekomforten kommer til at glæde rigtig mange chauffører i fremtiden. El bliver uden tvivl en del af fremtidens tunge transport, og vi ser frem til at tage hul på denne vigtige transformation,” siger Anne Kathrine Steenbjerge, CEO i Ancotrans A/S.

Hos Volvo ser man elektriske lastbiler som en vigtig del af løsningen til at reducere CO2-udledningen, men indtil videre udgør de kun en beskeden procentdel af det samlede lastbilmarked.

Forhåbentlig hjælper statens tilskudsordning med til at flere virksomheder tager springet og investerer i el-lastbiler.

Et naturligt valg

For de fleste kunder føles det som et stort spring at skifte til el, men for Ancotrans er det et naturligt valg.

En mere grøn og bæredygtig transport har længe været på dagsordenen hos Ancotrans, hvor flere alternativer løbende afprøves på deres nordeuropæiske markeder, ligesom kunderne har muligheden for at CO2-kompensere deres transporter.

”Volvo ser frem til et udviklende samarbejde med Ancotrans,” siger Joakim Nilsson, forretningsudviklingschef Zero Emission i Volvo Danmark A/S.

Ancotrans:
Ancotrans A/S er førende inden for container vejtransport og er en af landets ældste familieejede og -ledede virksomheder med femte generation i spidsen for den store transportvirksomhed, der blev grundlagt tilbage i 1882. Ancotrans har dagligt mere end 1.500 transporter i Europa, 250 egne lastbiler, mere end 700 vognmænd og mere end 450 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Hamborg, Rotterdam, Helsingborg, Århus, Odense, Göteborg, Köln og Ålborg.

Fakta – Volvo FH Electric:
Akselkonfigurationer: Trækker: 4×2, 6×2, 6×4. Langt chassis: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4. Alle aksler er luftaffjedrede
Førerhus: Lavt langt førerhus, langt førerhus, Globetrotter-førerhus og Globetrotter XL-førerhus
Vogntogsvægt: Op til 44 ton
Batterikapacitet: 180-540 kWh, 2-6 batterier
Rækkevidde: Op til 300 km.
Drivline: 2-3 elmotorer, I-Shift-gearkasse
Ydeevne: Op til 330-490 kW (450-666 hk) kontinuerlig effekt
Anvendelser: Velegnet til opbygning. 3 kraftudtag

Opladningstid (fuld opladning):
9,5 timer med vekselstrøm (43 kW)
2,5 timer med jævnstrøm (250 kW)

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk