Ford viser på biludstillingen IAA i Frankfurt en opdateret Ranger pick-up, som skal fremhæves for sine mere økonomiske dieselmotorer og sikkerhedssystemer hentet fra personbilsdivisionen.

Designet er også ændret. Den trapez-formede grill giverd en skarpere profil end den seneste Ranger, der kom på markedet i 2011. Siden har den gået sin sejrsgang i Europa – med 21.600 solgte biler på 20 Europæiske markeder i 2014 mod 16.700 biler i 2012.

Ranger vandt Pick-up of the Year titlen i 2013 – og stiller op i år for prisen for 2016 – primært deltager den for sine nye motorer og udvidede sikkerhedsprogram.

Større ydelser
Motorerne bygger på Fords kendte 2,2 liters TDCI dieselmotor-generation på 130- og 160 hk – fem- og 10 hk mere end tidligere. Man kan stadig få Ranger med en 200 hk maskine med fem cylindre på 3,2 liter. Den kører op til 17 pct. længere på literen – 15,4 km/l – takket været stop/start system og anden bagtøjsudveksling. Der er valgt mellem automatgear og 6-trins gearkasse.

Bilen fås både med to-hjulstræk og firehjulstræk. Topudgaven Wildtrack er altid med firehjulstræk. Bilen med 4×4 har en vadedybde på 800 mm og en frihøjde på 230 mm. Til – og frakørselsvinklerne er henholdsvis 28- og 25 grader. Transfer-gearkassen virker elektronisk.

3,5 tons trailervægt
Den nye Ranger kan nu trække 3,5 tons på krigen, som ikke mindst erhvervslivet vil være glade for. Bilen tager også hensyn til lasten med sit udbyggede esc system kaldet Adaptive Load Control, Dertil kommer trailer-assist, der er bundet til bilens esc system.

Desuden byer den på Hill Descend Control – stabilisering ved kørsel ned ad bakke. Også, når man starter på en bakke, får man hjælp af bilen med dens Hill Launch Assist.

Øget sikkerhedsniverau
På sikkerhedssiden har Ranger linjevogter, afstandsregulering med advarselslyd og SYNC 2 nødopkald. Der er også bakkamera og parkerings-advarsel i visse modeller.

Udstyret varierer fra model til model. Topmodellen fås med en masse udstyr – bl.a. 18 tommer alu-fælge og en fancy farvesammensætning i interiøret. Bilen har otte tommer farveskærm.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk