Michelin Solutions, datterselskab i den franske dækkoncern Michelin, har overtaget al dækvedligeholdelse fra tanktransport-virksomheden Dantra fra den jyske by Hjullund ved Silkeborg.

Aftalen frigør administrative resurser, sikrer løbende dækkontrol, sparer lagerplads og mange penge på brændstoffet hvert år. Opgaven omfatter Dantras 159 lastbiler.

”De kommende fire år garanterer Michelin Solutions for vores forsyninger af dæk og for, at vi altid kører med optimale dæk og rette dæktryk og dækmønster, siger Kenneth Jensen, adm. direktør i Dantra.

Dæk en overset faktor
Gennem samarbejdet med Michelin Solutions forventer han at spare brændstof og  administrative resurser.

For mange transportvirksomheder er dæk en overset, men stor administrativ og økonomisk post på budgettet.

”Alene det at sørge for korrekt dæktryk på lastbilerne, at dækskifte sker planmæssigt og at der altid er dæk på lager, er en stor opgave. For Dantra betyder vores samarbejde, at deres mange biler altid har gode, sikre dæk med korrekt dæktryk og lavt brændstofforbrug,” siger Lui Padkjaer, Key Account Manager i Michelin Solutions.

Også øget slitage
Beregninger fra Michelin viser bl.a., at en lastbils brændstofforbrug øges med to-fire pct., hvis dæktrykket er blot én bar for lavt. Samtidig stiger slitagen på dækket med 10 pct. Så alene det fokus på dækkenes vedligehold, som aftalen sikrer Dantra, sparer brændstofkroner og forlænger livslængden på dækkene.

”Dæk er i sig selv er en stor omkostning for transportørerne. Derfor er det rettidig omhu at passe godt på dem. Og når brændstof normalt æder mellem 30-35 pct. af budgettet hos en vognmand, er der mange penge at spare for transportørerne ved at outsource den løbende service og vedligehold af dækkene, siger Lui Padkjaer.

Michelin Effifuel
Michelin Solutions tilbyder som de første i markedet en løsningspakke til transportører med decideret garanti for brændstofbesparelser. Med Michelin ”Effifuel” indgår Michelin et partnerskab med vognmænd, hvor der sættes fokus på alle de små optimeringer, der kan gøres for at spare brændstof – herunder køretræning, dæktrykskontrol, analyser af kørestil, indfasning af energivenlige dæk og løbende rådgivning.Med Effifuel tilbyder Michelin fuld tilfredshed eller pengene tilbage.

Om Michelin Solutions
Michelin Solutions er et datterselskab af Michelin Group, som blev lanceret i maj 2013. Virksomheden tilbyder specialydelser og outsourcing til transportselskaber og flådeejere inden for områder som administration af dæklager og -forsyninger, dækvedligehold og service samt programmer til reduktion af brændstofforbrug.

Om Dantra
Dantra har domicil i Hjøllund i Midtjylland og råder over en stor lastvognsflåde med moderne, specialiserede tankvogne til transport af flydende produkter overalt i Danmark og Europa. Dantra kører bl.a. med fødevarer og levnedsmidler, temperaturstyrede transporter, kemikalier, tekniske produkter, olie og benzin, fuel-olie, flybrændstof (Jet A1), marine- og skibsbunkring, samt blokvogn.

Om Michelin
Michelins mission er at bidrage til konstant at forbedre varer og mennesker mobilitet ved at udvikle, fabrikere og sæl dæk til alle typer af køretøjer, f.eks. biler, cykler, entreprenørmaskiner, fly, jordbrugsudstyr, lastvogne, motorcykler – og så de amerikanske rumfærger.

Michelin udgiver også vejkort, rejse-, restaurant- og hotelguider samt tilbyder elektroniske rejsetjenester på viamichelin.com.

Michelins hovedkontor ligger i Clermont-Ferrand i Frankrig. Michelin driver virksomhed i mere end 170 lande med 113.400 ansatte, heraf cirka 300 i Norden.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk