En varevogn med firmanavn og logo på siden kører i høj fart gennem morgentrafikken, mens chaufføren er optaget af en samtale i sin håndholdte mobil eller skriver sms på telefonen. Det er opskriften på dårlig reklame for firmaet, hvis andre trafikanter ser det.

Hvis en chauffør eller sælger taler i håndholdt mobil i firmabilen, skader det firmaets image.

I en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TDC siger 25 pct. af de adspurgte, at de dagligt oplever førere af varebiler, lastbiler eller busser tale i mobiltelefon. I samme undersøgelse svarer 68 pct., at det påvirker folks holdning negativt til det pågældende firma, når de oplever det.

Uopmærksomhed er farligt
”Der er ingen tvivl om, at det er dårlig reklame, hvis en chauffør er uopmærksom bag rattet. Uopmærksomhed er skyld i hver tredje trafikulykke, og derfor giver det god mening, at man tager afstand fra trafikanter, der ikke har fuld fokus på trafikken, siger Søren Ørsted Pedersen, pressekonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

Mange medarbejdere bruger halvdelen af arbejdstiden i deres firmabil. En tidligere undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik viser, at 30 pct. af alle dødelige arbejdsulykker sker i trafikken. Hvert år er cirka 1.400 mennesker involveret i en trafikulykke, mens de er på arbejde.

Firmapolitik
Derfor er det positivt, at stadig flere virksomheder har en firmapolitik, der fortæller, hvordan de ansatte bør og skal køre i arbejdstiden.

En af dem er TDC, der har klare retningslinjer for de ansattes kørsel i trafikken.

”Vores medarbejderes sikkerhed er meget vigtig for os. Derfor har vi en klar politik om, at der altid skal bruges håndfrit udstyr til samtaler, ligesom mobiltelefoner skal anvendes med omtanke for sikkerheden, så opmærksomheden under kørslen altid er rettet mod trafikken, siger Benjamin Alberti, CSR-ansvarlig hos TDC.

Se politiets videoer her:
Rådet for Sikker Trafik og TDC har udarbejdet en side med bl.a. politiets videoer af uopmærksomme bilister: www.sikkertrafik.dk/uopmaerksomhed

Test dig selv! Hvor langt kører du, mens du skriver en sms: www.sikkertrafik.dk/korbil4

Faktaboks:
30 pct. af alle trafikulykker skyldes uopmærksomhed.
Hvis du kører 50 km/t og kigger på din telefon i 5 sekunder, så har du kørt 70 meter i blinde.
Hvert år er ca. 1.400 personer involveret i en trafikulykke i arbejdstiden.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk