En Morris J varebil fra 1948 bliver nu introduceret i en ny elektrisk JE-udgave med samme design som tidligere

Man kan stadig se den gamle Morris J øl-varebil på Carlsberg museet i København – og måske vil den danske bryggeri være interesseret i en elektrisk retro-udgave til særlige events.

I hvert fald kommer nu en Morris Commercial JE model i ren eludgave, som passer godt til distribution af øl i byerne.

Up-to-date kvalitet

Hvor den originale Morris varebil måske ikke gav chaufføren de bedste ergonomiske betingelser, så er den genskabte varebil helt moderne og med god komfort og god kvalitet.

Bilen er fuldt funktionsdygtig – og har gennemgået normale tests inden lanceringen, som er planlagt senere i år.

I stedet for en gammel dieselmaskine finder man nu litium-ion batterier, som sikrer en god rækkevidde.

Kulfiber karosseri

Karosseriet er bygget i kulfiber – altså i letvægtsgenren – for bilen skulle være den letteste varebil i dag overhovedet. Bilen er modulopbygget, så den kan bruges til mange formål.

Den oprindelige J-model så dages lys på datidens store engelske biludstilling på Earls Court i London – i 1948. Samtidig med lanceringen af personbilen Morris 1000.

Dengang som nu er der gjort meget ud af pladsen i varerummet. Den blev også populær – og ofte benyttet til reklamefremstød – som f.eks. hos Carlsberg herhjemme.

Sikret sig alle rettigheder

22 lande blev bilen eksporteret til. Mange af de gamle biler bruges i dag som såkaldte Food Trucks – bl.a. som isbiler.

Folkene bag Morris JE har sikret sig rettighederne til det gamle bilnavn – og man har benyttet sig af kendte designere og ingeniører til at udvikle retro-varebilen, som bortset fra designet er helt nyt.

Bilen forventes at blive en succes – både for store og små virksomheder. Ikke mindst til events og reklamefremstød. Firmaets hovedsæde liger i Worcesterhire.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk