Ford satser hårdt på avancerede infotainmentsystemer i deres biler fremover. Derfor valgte man  elektronikmessen Mobile World Congress  i Barcelone forleden til at vise den nye Kuga SUV model, der ny har fået Fords nye frontdesign.

Det var ikke mindst premieren på Fords nye stemmestyrede SYNC 3 program med app-link og 8 tommer touchscreen, der fik Ford til at vælge Barcelona frem for Genève messen, der åbner i næste uge. Bilen kan i øvrigt først leveres i begyndelsen af 2017.

Men Ford satser på det unge publikum, som ofte går mindst lige så meget op i underholdning og information som om bilens tekniske data.

Ny 1,5 liter dieselmotor
Kuga har i øvrigt fået en nyudviklet 1,5 liters TDCi dieselmotor med 120 hk og dermed bedre brændstofforbrug (22,7 km/l) end forgængeren med 2-liters diesel – men med samme præstationer. 115 g CO2 pr. km klarer den nye bil. Kuga fås dog også med en 2-liters diesel på 150 hk eller 180 hk.

På sikkerhedssiden har Kuga fået masser af assistentsystemer som City-stop nødbremse op til 50 km/t og parkeringsassistent. Bilen fås med både forhjulstræk og firehjulstræk. Nyt er et automatisk anhængertræk, der automatisk glider op bag kofangeren, når dette ikke er i brug.

Ford har lært at kritik af de mange knapper på instrumentbrættet – Kuga er den første med enklere instrumentbræt.

Fodgænger-beskyttelse
Designet i fronten er ikke kun ændret for at få Fords trapez-formede grill. Kølerhjælmen er ændret, så bilen yder bedre fodgænger-beskyttelse.

Hertil skal nævnes intelligent firehjulstræk, xenon lygter, kurveassistent og advarsel mod tværgående trafik ved bakning.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk