En helt nyopført rasteplads på Sjælland åbner i dag. Den hedder Kongsted N og er beliggende i det vestgående spor på E20 motorvejen mellem frakørslerne 34 Borup og 35 Ringsted Ø.

Kongsted N har udover normale parkeringsfaciliteter til biler og varebiler cirka 35 pladser til lastvogne og busser. Særtransporter får særskilt parkering.
Men først til maj 2014 får rastepladsen også et nyt infoteria, og bliver dermed bemandet.

”En bemandet rasteplads giver øget sikkerhed for chauffører og gods. Samtidig laver vi et indhug i udfordringen med mangel på rastepladskapacitet i området, siger chefkonsulent Anders Jessen fra vejgodstransportens brancheorganisation ITD.

Gennemførte analyse
Anders Jessen forklarer, at ITD sammen med Vejdirektoratet og andre brancheorganisationer for nogle år siden analyserede, hvor behovet for nye eller udvidede rastepladser var størst. I Jylland betød det udvidelse af Hylkedal, Ejer Bavnehøj og Pedersminde.

”På Sjælland var den største udfordring i det midtsjællandske. Derfor er vi godt tilfredse med placeringen af rastepladsen ved Ringsted, fortæller Anders Jessen.

Arbejdet med at øge kapaciteten og forbedre forholdende på rastepladser fortsætter:

Udvidelse til seks spor
”I næste omgang vil det være mest fordelagtigt at satse på udvidelse af rastepladserne ved Skærup, Lillebælt og Kildebjerg. Her bliver motorvejen udvidet til seks spor, og rastepladserne skal følge med den øgede kapacitet på vejene.

Den nye rasteplads Kongsted N erstatter to ubemandede rastepladser ved Bøgede og Kværkeby N, der begge lukker den 2. januar 2014. Desuden lukkes rastepladsen ved Bjæverskov og infoteriet kendt som ”Morfar” til maj 2014.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk