Af Finn Bruun

Nu uddeler Energistyrelsen godt 30 mio. kr. til elbilprojekter. Det betyder omkring 1500 nye elbiler på gaden

Der har været stor interesse for de to puljer, som blev oprettet som led i energiaftalen fra 2012.

– Det glæder mig, at der har været så stor interesse for elbilerne. Det fortæller noget om den grøde, der er i den grønne omstilling. Kommuner, regioner, virksomheder og mange andre tager ansvar og viser, at hensynet til klima og en fornuftig økonomi kan gå hånd i hånd, siger klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

Gang i elbil-partnerskaber
Den ene pulje er på 23,5 millioner kroner til strategiske elbilpartnerskaber, og den anden er på 8 millioner kroner til mindre forsøgsprojekter.

Støtten vil øge antallet af elbiler fra de nuværende 1.581 til 3.056. Med fordelingen af pengene bliver der sat gang i fire strategiske elbilpartnerskaber.

Et el-baseret delebilsprojekt, der også støttes af Region Hovedstaden, vil sørge for lade-infrastruktur til 400 delebiler i Københavnsområdet.

500 elbiler i hovedstaden
Region Hovedstadens elbilpartnerskab sætter sammen med private virksomheder og kommunerne i regionen over 500 elbiler på vejene.

I projektet indgår, at postomdelingen i hele København K og på Bornholm elektrificeres. Allerede nu er der købt 50 elektriske Mercedes-Benz Vito til opgaven.

I trekantområdet samarbejder Dansk Elbil Alliance med kommuner, virksomheder og organisationer om at øge antallet af elbiler med knap 100. Endelig har et partnerskab med et leasingfirma udviklet et koncept målrettet kommuner og virksomheder, der indeholder 400 nye elbiler. Hertil kommer 15 mindre projekter.

 

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk