39-årige Yana Minenko fra Ukraine fejrer sin nyansættelse som chef for Renault i Danmark med lancering af ny Trafic og Master for forhandlerne.

De nye Renault Trafic og Renault Master varebiler er nu parat til at blive solgt herhjemme hos landets Renault-forhandlere – og i går samledes alle landets erhvervssælgere fra forhandlerne på event-stedet Docken i Københavns Nordhavn for at blive opdateret på de nye varebiler.

Først på podiet var Renault Danmarks nye adm. direktør, 39 årige Yana Minenko, der kort præsenterede de nye varebiler for de cirka 80 varebilsfolk fra hele Danmark.

17 år hos Renault i Ukraine

Hun kommer fra en karriere på 17 år hos Renault i Ukraine. Hun har været igennem stort set alle poster, inden man i Paris foreslog Yana Minenko at fortsætte sin karriere i Danmark.

Hun taler ud over russisk også fransk, engelsk og italiensk – og på det franske hovedkontor har man tydeligvis set hendes talent. Og Danmark er med vores kringlede afgiftssystem noget af en udfordring.

”Det er mit første job udenfor Ukraine, men i Paris mente man, at jeg skulle videre i organisationen – og jeg har glædet mig til at komme til Danmark,” fortæller Yana Minenko til VOTY.dk.

Start sammen med nyheder

Hun glæder sig også over, at kunne begynde på jobbet på samme tid, hvor så mange nye produkter bliver lanceret – både på personbilssiden f.eks. med den nye Clio og nye elektriske Zoe med knap 400 km. rækkevidde. Og på varebilssiden den nye Trafic og nye Master – sidstnævnte i eludgave fra begyndelsen af 2020.

Varebilschef Jonas Nielsen overtog stafetten og fortalte om de gode resultater, Renault Danmark har fremvist på varebilssalget både med hensyn til Renault og Dacia.

I Europa er Renault varebiler nummer to med 14,8 pct. – kun slået af Ford med 15,8 pct. Herhjemme er man p.t. nummer fire, men kun 100 enheder fra anden-pladsen.

Mange nyheder

”Vi lancerer de nye Trafic- og Master modeller i disse dage – med en Trafic med ny 2-liter motor med enkelt turbo og Master med 2,3 liter motor med dobbelt turbo,” siger Jonas Nielsen.

Der bliver en basispris, hvor man til Master bl.a. får regnsensor, trailer sway-assist, sidevindsassistent, LED lygter, air condition og hill holder – hvorefter kunderne kan vælge en teknopakke med bl.a. kromlister på fronten samt bakkamera. Nødbremsesystemet Citybrake koster 7.000 kr. plus moms.

Jonas Nielsen understreger, at kunderne generelt ikke kun vælger basismodeller, men gerne vælger f.eks. teknopakken til 26.500 kr. for kassevogne og 20.100 kr. for chassis. Det gælder også leasingselskaber – det betyder en højere restværdi, fortæller han.

Nu med firehjulstræk

Nyt i Danmark er, at man kan bestille sin Master med 4×4 system fra tysk/østrigske Overaigner, men prisen er 92.000 kroner. Men for 3.000 kroner kan man få Renaults antispinsystem, der gør kørsel på f.eks. byggepladser bedre.

Man kan få Master op til 4,4 tons, men det vælger kun få kunder. Man kan også vælge sin Master L3H3 med enkeltmonterede baghjul – det betyder mindre vendediameter og højere nyttelast.

Trafic nu med 2-liter motor

Når vi taler Trafic, kan man nu vælge den med automatgear. Standard er for øvrigt LED forlygter og LED kørelys, LED lys i varerum, regnsensor, antispin og kurvelys. Nyt er også Trafic som chassis. Teknisk er Master opdateret med nyeste miljøkrav – men på Master er det designet, der er helt nyt med sin stejle front.

Trafic har med den nye 2-liter maskine fået et langt bedre drejningsmoment og dermed smidigere kørsel, som VOTY.dk tidligere har beskrevet efter den internationale præsentation i Portugal i juni måned.

Prisniveauet for de nye varebiler er ikke ændret fra forgængerne.


Om Renault varebiler internationalt:

Renault er førende på det europæiske van marked for 20 år i træk.
Renault, Europas førende producent af el-drevne varebiler.
4 elektriske varebiler og 275 forskellige varianter.
I 2018 blev der solgt 118.176 stk. Master i verden.
I 2018 blev der solgt 97,422 Trafic i verden.
I 2018 blev Europas mest populære varebil Kangoo solgt i 152,853 eksemplarer.
33 pct. af alle Renault varebiler bliver tilpasset kundens individuelle ønsker.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk