Af Finn Bruun

Mols-Linien ser frem til kortere transporttider mellem Jylland og Sjælland, når motortrafikvejen mod Odden i morgen, den 29. november åbner for biltrafik.

Således betyder åbningen af motortrafikvejen, at rejsetiden mellem Aarhus og Storkøbenhavn kortes ned til lige godt to timer. Mols-Linien forventer derfor vækst i antallet af rejsende, som i dag tæller ca. 2.5 millioner businessfolk, pendlere og ferierejsende.

Den nye motortrafikvej er seneste led i udbygningen af trafikåren mellem hovedstaden og Odden, der nu binder Danmark endnu bedre sammen. Det styrker Mols-Liniens position som transportløsning.

30.000 flere bilister
“Den kortere rejsetid er en stor gevinst for vores passagerer, og vi forventer, at 25.000-30.000 flere bilister om året vil vælge hurtigfærgerne frem for køreturen over Fyn. Vi ser frem til den kommende juletrafik, hvor vi med to superkatamaraner og hurtigfærgen Max Mols i søen har mere kapacitet end nogensinde, siger Søren Jespersen, adm. direktør i Mols-Linien.

MF og trafikordfører fra Venstre Kristian Pihl Lorentzen ser også frem til den nye vej.

– Jeg glæder mig meget over, at der med åbningen af motortrafikvejen helt til Vig sker en markant styrkelse af “den flydende bro over Kattegat” i kraft af en betydelig tidsbesparelse og mere sikker vej mellem Sjællands Odde og resten af Sjælland, siger Pihl Lorentzen.

710.312 biler i ni mdr.
Rederiet har til og med tredje kvartal i år overført 710.312 personbiler, hvilket er en stigning på 25,1 procent i forhold til samme periode sidste år. Mols-Linien har efter en del økonomiske udfordringer forventninger om positive driftsresultater.

I dag har Mols-Linien har 26 afgange med hurtigfærger i døgnet og tilbyder også særlige natafgange til fragtbranchen, hvor lastbiler på op til 40 tons kan sejle direkte mellem Odden og Aarhus på tre timer.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk