Kjærgaard & Kjærsgaard Distribution A/S i Karlslunde har taget et nyt middel i brug for at lokke dygtige chauffører til virksomheden.

Når virksomheden inden for de sidste år har udskiftet cirka halvdelen af vognparken til Volvo-lastbiler, er det ikke kun for at tilpasse vognparken til de lovmæssige miljø- og sikkerhedskrav i EU og i Danmark og tilbyde kunderne effektive og driftsikre transporter – men også for at styrke rekrutteringsgrundlaget for chauffører.

”Vi har valgt Volvo for at kunne tilbyde vores chauffører en driftsikker lastbil med stor komfort og sikkerhed. Og chaufførerne er blevet rigtig glade for Volvo. Specielt vil jeg fremhæve Volvos fuldautomatiske gearkasse I-Shift, der fungerer fantastisk. Den letter chaufførens arbejde og reducerer slitagen på de tekniske komponenter og giver samtidig en bedre brændstoføkonomi – og med en Volvo får vi tillige en lastbil med en god lønsomhed i hele dens levetid”, siger Niels Kjærgaard.

Kontinuerlig vækst

Kjærgaard & Kjærsgaard Distribution i Karlslunde har siden etableringen i 2007 oplevet en kontinuerlig vækst og har i dag 53 lastbiler i daglig drift med distribution af stykgods hovedsageligt på Sjælland.

”Vi har ikke søgt væksten for vækstens egen skyld, men har honoreret speditørernes ønsker og behov. Vi er vokset med vores kunder”, siger Charlotte Kjærsgaard og Niels Kjærgaard.

Niels Kjærgaard fik i 2012 følgeskab af partner Charlotte Kjærsgaard i virksomheden, og de er tillige i dag ægtefolk. Hun kom fra advokatbranchen og var vant til et travlt arbejdsmiljø med deadlines, så hun faldt hurtigt ind i det hektiske miljø i transportbranchen.

Udlært mekaniker

Han har et indgående kendskab til Volvo-produktet og organisationen bag lastbilen. Han er oprindeligt udlært Volvo lastbilmekaniker.

”Volvo er en driftsikker lastbil, men opstår der tekniske problemer er værkstedspersonalet meget fleksible og hurtige til at hjælpe. I vores branche er indtjeningsmarginalerne små, og derfor skal vores lastbiler være på landevejen og ikke på værksted”, siger Niels Kjærgaard.

Den typiske lastbil hos Kjærgaard & Kjærsgaard Distribution er en to- eller tre-akslet forvogn med presenningsopbygning. Med virksomhedens fire nye tre-akslede Volvo FM lastbiler med 11-liters motor og 330 hk har man fået stærke lastbiler med kraftoverskud til de opgaver der udføres, der kan medtage 12-15 procent mere gods på ladet i forhold til de tidligere biler.

Smal administration

Charlotte Kjærsgaard og Niels Kjærgaard har valgt at drive virksomheden med en smal administration, hvilket kan lade sig gøre, fordi man har mange dygtige og selvhjulpne chauffører.

Niels tager sig af det tekniske og lastbilerne, og Charlotte tager sig af det administrative på kontoret med jobsamtaler, lønregnskab og kontakten til chauffører, myndigheder og kunder.

I det daglige får de hjælp fra bogholdere til det regnskabsmæssige. Selvom arbejdsdagene er lange har Charlotte netop taget en vognmandsuddannelse ved siden af.

“Chauffør søges”

I jagten på kvalificerede chauffører har Kjærgaard & Kjærsgaard Distribution valgt at tage alternative jobannoncer i brug. Det simple virker.

Med teksten: ”Chauffør søges” efterfulgt af et telefonnummer skrevet bag på nogle af virksomhedens lastbiler har man fået større respons end flere jobannoncer i diverse medier har kunnet præstere.

”De interesserede kører bag lastbilen, og vi oplever, at de ringer direkte fra bilen for at høre om jobbet”, siger Charlotte Kjærsgaard.

Fakta – Kjærgaard & Kjærsgaard Distribution A/S:
Etableret: 2007
Ejerkreds: Charlotte Kjærsgaard og Niels Kjærgaard
Domicil: Karlslunde
Transport: Stykgods
Antal medarbejdere: 55
Antal lastbiler: 53

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk