Højrestyrede biler ser man jo mest i lande som England og Japan, men nu bliver 10 pct. af danske postbiler også højrestyrede.

De fleste af de 125 postbiler, der kommer i første omgang, er Fiat Doblò, som Post Danmark i forvejen har købt mange af.

Bilerne, som man har i dag, bliver specielt udformet til det danske postvæsen. Der er gjort plads til at der kan være en siderude i den ene side af bilen, men ikke på den anden side.

Testet 40 biler i 2012
Produktionen af Doblò foregår i Tyrkiet. Doblò er i øvrigt navnet på en gammel guldmønt fra Romerriget.

Post Danmark har igennem 2012 testet 40 højrestyrede postbiler efter forbillede fra Sverige, hvor man de seneste 10 år har haft højrestyrede biler – med stor succes.

Posten i Sverige og Post Danmark er i dag ét selskab under navnet PostNord.

Fordelene er store, for postbuddet behøver ikke at gå rundt om biler for at nå hen til postkasserne på ruten. Det betyder øget sikkerhed for postbudene, der ikke skal ud i trafikken, hver gang de skal ud biler.

Få skridt fra postkassen
Samtidig lettes arbejdet betydeligt, fordi der så kun er få skridt fra bilen og hen til postkassen, som efter den nye bestemmelser for placering af postkasser skal være placeret helt ude ved vejen.

Samtidig vil postbuddet kunne gennemføre sin rute hurtigere, og mange ruter er bleve længere end tidligere.

Mange vil nok blive overraskede over at se postbilerne med rattet i ”den forkerte” side af vejen.

– For postbuddet er bilen et vigtigt arbejdsredskab. Kommer rattet og døren over i højre side, så stiger man ikke ud midt i trafikken, men ind mod fortov eller rabatten, og det gør en forskel i forhold til sikkerheden, siger Martin von Horsten, chef for Distribution
i Post Danmark.

5-600 afleveringer pr. tur
Det er de lokale distributionscentrer, der vælger, om de ønsker højre- eller venstrestyrede biler, når der skal bestilles nye postbiler hjem.

I løbet af en dag har postbuddet 5-600 afleveringer på sin rute. Bilen bliver indrettet specielt, så der er plads til den omdelings-kassette postbuddet har sine breve og aviser i.

De nye højrestyrede biler er hovedsageligt af mærket Fiat Doblo, og har automatgear og skydedør i begge sider.

De nye højrestyrede biler sættes ind på ruter i hele landet.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk