Flere år med ringe salg af varebiler ændrede sig i slutningen af 2013 – og i januar gik det rigtig hurtigt med et stigning i salget på 21,2 pct.

Det oplyser DBI, De Danske Bilimportører.

”Varebilssalget lå mere eller mindre fladt i 2013 set som en helhed, men sluttede året stærkt. Det er den tendens vi nu for alvor ser slå igennem i januar, og det lover godt for investeringslysten blandt de små og mellemstore virksomheder, der er de primære aftagere af varebiler. Vi forventer dog umiddelbart ikke, at vi vil se et marked, der vil vokse med denne hastighed over hele året, men den flotte start i januar giver forhåbninger om en moderat fremgag på årsplan,” siger administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, Bent Mikkelsen.

Slut med Euro 5 bølgen
Når det gælder lastbiler, er salget i januar nærmest i frit fald. Men er logisk efter mange måneder med voldsom stigning i salget.

Mange fik indregistreret biler efter Euro 5 miljønormen i slutningen af 2013 – for ved årsskiftet kunne man i reglen kun indregistrere Euro 6 lastbiler – der er dog dispensationer  for lastbiler, der f.eks. er ordret i god tid i fjor.

Indregistreringen af nye lastbiler faldt i januar hele 35,3 pct. i forhold til januar sidste år. Der blev indregistreret 172 nye lastbiler – en tilbagegang fra 266 i januar 2013.  

Naturlig opbremsning
“Lastbilsregistreringerne tager en helt naturlig opbremsning efter vækstraterne på over 200 pct. i december. Grundlæggende er markedet så småt på vej frem, men nye EU-standarder ved nytår påvirker tallene meget og er det, der er afgørende for markedet i årets første måneder, siger Bent Mikkelsen.  

Ser man på personbiler, er stigningen ikke slut endnu.

Der er fortsat meget stor efterspørgsel efter nye biler. Selvom 2013 sluttede som det bedste bilår nogensinde, voksede personbilssalget kraftigt i årets første måned. 16.262 nye biler kom på vejene i januar og det er en vækst på 10,3 pct.  sammenlignet med januar året før.

Danskere er klimafikserede
”Væksten i januar er imponerende – særligt i lyset af, at den kommer i forlængelse af ikke bare et, men hele tre forudgående rekordår. Det er med til at understrege, at danskerne for alvor har taget den nye, økonomiske og klimavenlige bil til sig og, at mange nu vælger at købe nyt frem for brugt,” siger Bent Mikkelsen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk