Onspot, der jo er et system med automatisk påføring af snekæder, når underlaget især er sne og is – eller blødt, har fået stor succes til brug på lastbiler og busser herhjemme.

Nu kommer der en lettere og mindre udgave. Den henvender sig også til baghjulstrukne varebiler og minibusser.

”Systemet er 29 procent lettere end de hidtil kendte snekæder. Det drejer sig alene om pladsen under bilen, for der skal være plads til at Onspot cylindrene kan svinge kæderne rundt om hjulene,” siger adm. direktør Per Mikkelsen, VBG Group Sales, som distribuerer Onspot i Danmark.

Forhindrer ulykker
Flere og flere vognmænd vælger i dag at udstyre deres køretøjer med Onspot, fordi man først og fremmest lettere forhindrer ulykker om vinteren. Produktet er i de senere år udviklet i forskellige versioner til lastbiler, busser og lettere nu også til lettere køretøjer som varevogne og ambulancer – samt til luftfjedrede biler med lav dækprofil.

Fordelene ved Onspot system er især den 29 procent mindre vægt og dermed øgede nyttelast, som bl.a. ambulancer kan drage fordel af. Desuden kan man med en tryk på en knap på instrumentbrættet henholdsvis aktivere og afbryde de automatiske snekæder ved hastigheder op til 50 km/t. En kæmpe lettelse ved vinterkørsel, hvor chaufføren slipper for bekymringer, problemer og stress.

Højner friktionen
”Når Onspot aktiveres, slås systemets arme ud, og kæderne kastes ind under de trækkende hjul. Det højner friktionen med 30 procent – og giver øjeblikkeligt øget trækkraft, hvilket reducerer risikoen for udskridningsulykker og øger fremkommeligheden,” siger Per Mikkelsen.

Den bedre friktion forbedrer ikke kun trækkraft og bremselængde med 30 procent  – men også acceleration, så man bevarer et godt fodfæste på vejen, når man f.eks. skal afsted fra et lyssignal.

Lettere at håndtere
Med den nye generation er Onspot ikke blot blevet meget lettere vægtmæssigt, men også lettere at håndtere. Installationen er endnu enklere end før, og produktet er tillige helt vedligeholdelsesfrit. Luft-forbindelserne er beskyttede og placeret samme sted for nem montering og reduceret risiko for skader.

”Kunder fortæller os, at Onspot mere end halverer behovet for vejhjælp i vintervejret. En af dem har beregnet, at investeringen tjener sig hjem blot ved at forhindre fem fastkørsler. Da kunden ud over stilstand også undgår dyre logistiske udfordringer, kan tilbagebetalingsperioden være så kort som en uge,” siger Per Mikkelsen.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk