En ny dagsbevisapp gør det lettere at købe dagsbeviser, der giver tilladelse til at benytte en varebil på gule plader til privat kørsel.

For det er strafbart og kan blive meget dyrt at benytte en gulpladebil til privat kørsel – men den nye dagsbevisapp fra Motorstyrelsen gør det lettere og lovligt at køre privat på gule plader.

Den nye app hedder Dagsbevis og er mere brugervenlig og stabil end den tidligere app med samme navn.

Stigning i antal dagbeviser

”Vi er meget glade for at kunne præsentere den nye app, fordi den er langt mere stabil og brugervenlig end den gamle. Vi har gennem de seneste år oplevet en stor stigning i antallet af købte dagsbeviser, og med en ny og forbedret app kan vi yde en bedre service over for borgere og virksomheder”, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen, der har samarbejdet med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen om appen.

Det er typisk håndværkere og andre med adgang til varebiler, der køber dagsbeviser. Med et dagsbevis må man bruge en gulpladebil til at flytte møbler, køre på ferie eller andre til private formål.

Flere vil købe dagsbevivser

I 2020 blev der købt dagsbeviser til 97.000 dage svarende til en stigning på 111 procent i forhold til 2015. Tendensen er fortsat i første halvår af 2021, hvor der er købt flere end 53.000 dagsbeviser.

Dagsbeviser kan købes via appen Dagsbevis eller online via skat.dk.

”Vi forventer, at flere og flere vil benytte vores app til at købe dagsbeviser, fordi den nye app fungerer meget bedre end den gamle – og det er vigtigt at huske at købe dagsbeviser, hvis man vil køre privat i varebiler, for det kan blive dyrt, hvis man ikke følger reglerne”, siger Claus Holm.

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk