Ford har netop offentliggjort det første foto af deres ST udgave af Ford Focus stationcar.

Ford har stor succes med deres nye Focus bilmodel. Nu har fabrikken netop meldt ud, at en stationcarudgave af den hurtige ST model kommer til salg i efteråret. Så naturligvis også som Van, som vil være en transportløsning for viderekomne.

Mustang-motor

Man kan fra begyndelsen vælge den med en 4-cylindret 2,3 liter EcoBoost benzinudgave med 280 hk (som også anvendes i Ford Mustang) eller en 4-cylindret 2-liter EcoBlue dieseludgave med 190 hk af bilen, som er udviklet af Fords Performance afdeling, som også har udviklet Fords nye, hvasse Raptor pick-up model.

Begge biler leveres med en 6-trins manuel gearkasse – benzinudgaven også med 7-trins automatgear, men først i slutningen af året.

Avanceret spærredifferentiale

ST fra Ford betyder en særdeles sporty bil med bl.a. elektronisk styret begrænset spærredifferentiale fra Borg Warner i benzinudgaven – og det er nyt for en forhjulstrækker.

En masser informationer fra sensorer betyder, at bilen kan reagere præventivt og optimere drejningsmoment-fordelingen inden et hjul taber trækkraften.

Afdæmpet diesel

Dieseludgaven er lidt mere afdæmpet – og arbejder med såkaldt torque vectoring teknologi, hvor det er esc systemet, der sætter ind med selektiv bremseindgreb.

Der er fire køreprogrammer at vælge imellem. Priserne i Danmark kendes p.t. ikke.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk