Fords meget omtalte Ranger Raptor pick-up skal i politiudgave tage kampen op med kriminelle, der prøver at slippe væk over stok og sten.

For politiet må ofte give op, når kriminelle undslipper ved at flygte ud i terrænet. I Storbritannien har politiet derfor nu fået et nyt våben mod disse personer – det hedder Ford Ranger Raptor.

Hvor mange mente, at Raptor mere var tænkt som legetøj for velhavere, der huserede på strande og klitter, må tro om igen. Raptor er for professionelle – bl.a. britisk politi.

Den ultimative løsning

Over hele Storbritannien har politiet bestilt Raptor som den ultimative løsning på at fange kriminelle, der flygter ud i terrænet – måske endda i en firehjulstrækker.

Men med Raptor, som har en racer-undervogn med Fox-støddæmpere og Baja ørken opsætning som standard, kommer de kriminelle ikke langt.

Den bil kan forcere nærmest alt, hvad vi på VOTY.dk fandt ud af ved præsentationen i Marokko for nogle måneder siden.

Perfekt redskab

South Wales Police er blandt de første, som har fået leveret en Raptor i fuld politi-bemaling. Og nu kan betjentene køre lige så hurtigt off road som on road. Et perfekt redskab, når man skal forcere de mest uvejsomme områder i landet.

Og hvis banderne så bare anskaffer nogle endnu hurtigere ”get-away” biler og bliver på landevejen, så har britisk politi endnu et trumfkort i ærmet – de har fået bygget en stationcar-udgave af Ford Focus ST, der er god for 250 km/t på toppen.

Begge typer politibiler er i øvrigt udviklet i samarbejde med Fords “Special Vehicle Preparation Team” i Essex. De har præpareret bilerne til politiopgaverne – inklusive horn og lygter.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk