Årets Bil i Danmark blev i går aftes kåret for 52. gang – og sejren anno 2020 gik til elbilen Tesla Model 3 foran den nye Peugeot 208 og BMW’s 3-serie.

Det er første gang nogensinde, at foreningen Danske Motorjournalister (MKD) kårer en amerikansk bil til Årets Bil i Danmark.

Prisen blev overrakt af foreningens formand, Karsten Lemche, til Teslas danske landechef, Kim Jensen, og Teslas pressechef Maria Lenz.

Point-givningen

Tesla Model 3 vandt med 166 point foran Peugeot 208 med 131 point og BMW 3-serie med 116 point. Fjerdepladsen gik til Kia Xceed, der fik 105 point og nummer fem og sidste nominerede bil til finalen blev BMW 1-serie med 82 point.

Alle de nominerede biler til kåringen Årets Bil i Danmark kan ombygges til varebiler – undtagen vinderen – Tesla Model 3. For det er en sedan-model.

Gule plader kan derimod skrues på den næste Tesla, der præsenteres – SUV modellen Model Y, der ventes næste år.

Anden amerikansk-byggede

Kun én gang tidligere har en delvis el-bil vundet den danske titel – og det var Opel Ampera i 2012. En bil, der faktisk også var bygget i USA – og derovre sælges som Chevrolet Volt.

Ampera kører på strøm med elmotoren som den primære drivkilde. Strømmen kan enten komme fra batterierne i bilen eller fra den indbyggede generator.

Tesla 3, der har taget de danske forbrugere med storm, koster fra 370.000 kr. Der er fritaget for registreringsafgift. En udgave med længere rækkevidde koster fra 450.000 kr. Der er solgt 1.800 enheder fra lanceringen i februar til og med oktober.

Nomineret til Car of the Year

Tesla har også vundet Årets Bil titel i Norge og i Tyskland. Tesla 3 er også blandt de nominerede biler til Car of the Year prisen – en jury, hvor redaktør Søren W. Rasmussen fra FDM er dansk medlem.

De nominerede til Car of the Year 2020 omfatter Tesla Model 3, BMW 1-serie, Toyota Corolla, Peugeot 208, Ford Puma, Renault Clio og Porsche Taycan. Kåringen sker i forbindelse med Genève biludstillingen i foråret.

De nominerede – ud over Tesla Model 3 – er for øvrigt biler, der alle opfylder reglerne til at blive ombygget til Van herhjemme.

Tre ærespriser

I forbindelsen med kåringen af Årets Bil i Danmark 2020 blev der også uddelt tre ærespriser: Bilglædeprisen, designprisen og innovationsprisen.

Bilglædeprisen gik til sportsvognen Toyota Supra GR, designprisen gik til Suzuki Jimny og innovationsprisen gik til brintbilen Hyundai Nexo.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk