13 nye el- og plug-in hybrid modeller fra Ford er klar til salg inden 2020 – men allerede i år kommer den første model til test. Det handler om 20 Transit Custom plug-in prototype udgaver, som allerede i år skal køre i London i en samarbejde med bystyret og den britiske regering.

Bilerne vil kunne køre på strøm i byens centrum – og på diesel udenfor bykernen. Projektet, der foreløbig køre i en måned, skal forsøge at skabe en bedre luftkvalitet. I dag kører der 280.000 varebiler om dagen i London – og de udgør 75 pct. af kørslen i myldretiderne – med mere end 7.000 biler i timen. 12 mio. kilometer bliver det til.

Grønne biler i hele verden
Udover Ford Transit er det Fords øvre varevogns-modeller foruden SUV modeller, lastbiler –  og i øvrigt også sportsvogne, der skal gøres grønnere gennem udbud som el- og plug-in hybrid biler. På sigt vil Ford arbejde med lignende projekter i andre af verdens storbyer.

I London drejer det sig for bystyret at få så mange el-biler i byen – derfor går man forrest og øger antallet af elbiler i byens egne køretøjer. Alle data vil blive en uvurderlig ressource for byens LoCITY program – som opfordrer byens erhvervsdrivende til at skifte til el i deres erhvervskøretøjer.

Ford telematic
I testperioden vil Ford benytte et telematic system til at samle data fra bilerne. Staten har investeret knap 40 mio. kr. i projektet. For Ford handler det om en samlet investering på mere end 40 mia. kr. frem til 2020.

For den elektriske SUV model – måske en kommende Ford S Max – vil rækkevidden blive 500 km.

Ford Transit er den første varebil i sin klasse, som præsenteres som plug-in hybrid. Ford varebiler har været de bedst sælgende i Storbritannien gennem 51 år.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk