Renault Trucks i Danmark har netop introduceret deres lavgulvs-lastbil D Access på det danske marked.

Modellen bruges ikke mindst til bykørsel – og på hjemmemarkedet er den især kendt som renovationsbil – men bruges også til nær-distribution. Det er bl.a. det gode udsyn via de store glasflader på 220 grader, der gør den velegnet til kørsel i bycentre. Der er en lille vendediameter på 13,2 meter.

Indstigningen er som navnet siger meget lav – og med en førerhusbredde på 2,29 meter for alle modeller, er D Acces den smalleste på markedet, og i førerhuset er der kun 435 mm op til det første trin.

Dørene kan åbnes 80 grader, og der er mulighed for busdør i passagersiden for endnu nemmere adgang.

Ståhøjde på to meter
Det flade gulv i førerhuset og en ståhøjde på to meter, gør det meget nemt at bevæge sig rundt i kabinen. Ligesom de andre køretøjer i distributionsserien er førerhuset udstyret med nye sæder og mulighed for tre passagersæder.

Lastbiler er udstyret med Euro 6 DTI 8 motor med 280 eller 320 hk. Gearkassen er en automatisk Allison 3000, som er særligt tilpasset til bykørsel, så den automatisk skifter til neutral gear via håndbremsen.

Ligesom den øvrige Euro 6 serie fra Renault Trucks, kan D Access leveres i utallige udførelser og med mulighed for syv kraftudtag er opbygningen nem. Ydermere har D Access en chassisvægt på kun 5.890 kg, 16 forskellige akselafstande samt mulighed for opbygningslængde fra 3,25 til 8,78 m.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk