Groupe Renault vil styrke sin know how inden for produktion af elektriske varebiler – og har derfor netop købt den franske elbils-producent PVI (Power Vehicle Innovation). Det er en del af vækststrategien hos Renault.

PVI har været kendt for at bygge el-udgaver af busser og skraldebiler fra bl.a. Renault Trucks og britiske Dennis Trucks – og i det hele taget er kendt for at konvertere biler til gas- og eldrift.

Men PVI har også været stærkt involveret i udviklingen af den nye Renault Master Z.E. Electrique.

Fleksibel produktion
PVI er en fabrik, der er meget fleksibel og kan bygge små serier af bl.a. elkøretøjer – og det kan Group Renault drager fordel af. Samtidig kan man indkøbe specialdele mere favorabelt.

Ashwani Gupta, chef for Renaults varebiler, udtaler, at købet af PVI er en del af strategien for at kunne tilbyde et bredt program af elkøretøjer fremover – koblet op på connectivity.

PVI-opkøbet giver en unik mulighed for at styrke samarbejdet i koncernen i forhold til fremtidens elbiler.

Stor el-bus producent
Købet omfatter også virksomheden Escal, et 95 pct. ejet datterselskab af PVI. Escal har specialiseret sig i distribution, installation og vedligeholdelse af sikkerhedssystemer i bl.a. løfteudstyr.

PVI er et tidligere datterselskab under Brødrene Ponticelli. PVI er stiftet i 2000. Over halvdelen af elbusser i Frankrig siden 2003 – i bl.a. Paris – er udviklet af PVI.

PVI har også udviklet et ladesystem til busser kaldet ”Wireless Alternativ Trolley Technologi.” Gennem strømskinner/pantografer kan busser lades op i de sekunder, hvor bussen holder ved et stoppested – og dermed øge rækkevidden. Systemet er testet med elbusser i Nice lufthavn.

Elektrisk Renault Maxity
PVI’s elektriske bybusser hedder Oréos – med rækkevidde på 120 km. Dertil el-skraldebilen 26T – bl.a. for Renault og Dennis.

PVI har også udviklet den elektriske 3,5 tons Renault Maxity lastbil til distribution i byer.

Group Renaults opkøb af PVI gavner både elbils-udviklingen hos Renault og alliancepartneren Nissan.

Formentlig vil PVI’s aktiviteter med elektriske busser og lastbiler fortsætte.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk