Aalborg Vognmandsforretning har som den første danske transportvirksomhed taget Palfinger PK 200.002L-SH i brug, og kranens lange rækkevidde og styrke viser sit værd i det nordjyske.

”På grund af dens styrke og rækkevidde giver den nye kran os nogle helt nye muligheder, og den er et kærkomment supplement til vores øvrige kran-materiel.  Efterspørgslen efter at kunne løfte stadig tungere materiel højere og højere op og længere og længere ud, er stigende, og derfor er der god brug for den nye kran i vores virksomhed,” siger adm. direktør for Aalborg Vognmandsforretning, AVAS, Jan Kjelgaard.

Kranener er opbygget hos Stiholt Hydraulic A/S på et Scania R 490 Euro 6 chassis og er den hidtil stærkeste lastbilkran fra østrigske Palfinger, som er verdens største producent af kraner. AVAS er den første danske aftager af kranen.

Otte hydrauliske udskydere
Kranen har en løftekapacitet på over 150 tm, en rækkevidde på 25.6 meter og er udstyret med otte hydrauliske udskydere. Med den nyudviklede Fly-jib PJ 300 L har kranen en hydraulisk rækkevidde på over 45 meter.

Kranen har sin store force ved også at kunne arbejde på steder, hvor der er kun er lidt plads. Kranens elektroniske system sørger for overvågning i alle arm-positioner og ved alle støttebens positioner.

Disse komponenter er udstyret med elektroniske målesystemer, som via et Can-Bus system meddeler kranens elektroniske system deres individuelle position.
Kranens kvaliteter kommer til udtryk, når den er på arbejde på steder, hvor pladsen er trang, for den fleksible kran kan nå 45 meter ud og løfte byggematerialer hen over selv meget brede bebyggelser.

Det erfarede Aalborg Vognmandsforretning, da man fik til opgave at assistere ved en renovering af lejligheder i Møllegade i Aalborg centrum. Her var der ikke andet at gøre end at parkere i selve gågaden med kun ganske lidt plads, men opgaven blev klaret uden problemer.
Aalborg Vognmandsforretning har base i Nørresundby og beskæftiger 55 medarbejdere. Hovedaktiviteterne består af krankørsel, entreprenørkørsel og kørsel med asfalt.
Virksomheden er blevet til på baggrund af en fusion i 2012 mellem vognmandsvirksomhederne Nielsen & Klitgaard A/S, Hvorupgaard Transport A/S og I. K. Rask Lund A/S.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk