Det gav et ramaskrig hos Nissan forhandlere – og mange trofaste Nissan kunder kunne tro deres egne øjne, da Nissan i slutningen af 2006 skrottede deres lidt konservative Almera- og Primera personbiler og offentliggjorde deres Qashqau SUV model – og senere også deres avantgardistiske Juke SUV model.

Men skiftet blev en bragende succes – og den nye Qashqai er også blevet en sællert fra starten.

Men – man efterlod en række kunder, som gerne vil køre i klassiske C-segment biler vi kender som som VW Golf, Ford Focus, Toyota Auris og Peugeot 308. Derfor lancerer Nissan nu en 5-dørs bil med navnet Pulsar – en navn, som Nissan har benyttet især i Asien.

Kører 28,6 km/l
Bilen er ganske rummelig – og har en dieselmotor, der klarer 28,6 km/l. Derfor vil den også blive tilbudt som Van. Priser kendes ikke, men FDM gætter på priser fra cirka 215.000 kroner på hvide plader – og så vil en Van kunne fås til cirka halv pris plus moms – dvs. ca. 135.000 kroner.

Designet ligger helt op af de andre Nissan modeller. Bilen kommer til landet i oktober og bygges på fabrikken i Barcelona, hvor også Nissan NV 200 bygges.

Nissan havde tilbage i 2008 en markedsandel på 1,9 pct. – den ventes i år at nå 4,5 procent på grund af de populære SUV modeller Note, Juke og Qashqai, men med Pulsar på programmet satser man hos importøren, at 2015 bliver endnu bedre.

10 pct. som varebiler
Markedsandelene handler om alle biler – også varebiler. Qashqai Van udgør faktisk 10 pct. af totalsalget, Note Van otte pct. – og X-Trail bliver omkring det samme. X-Trail kommer allerede i næste måned.

Nissan Europas vicepræsident Andy Palmer har allerede fortalt VOTY.dk, at man senere i år vil løfte sløret for en ny Primastar – nok med navnet NV 300, men en bil, der bliver helt sin egen. Desuden kommer den nye X-Trail også som Van – til priser mellem 194.506 kroner og 236.292 kroner plus moms – ligesom man er på trapperne med at kunne lancere den elektriske e-NV 200, som med sin lydladesystem fra personbilen Leaf nærmest eliminerer de negative sider af en elbil.

Den bil har VOTY.dk netop testet i Barcelona (se artiklen fra forleden) – hvor vi også kunne fortæller om prisen på lige under 200.000 kroner plus moms. Levering sker i september – men importøren har allerede bilen ude hos storkunder til test.

Skrumpet X-Trail
X-Trail er skrumpet for at passe bedre til Qashqai – og fordi den skal overtage kunder fra Qashqai+2, som er udgået. Men 4×4-teknikken vil være lige så avanceret som hidtil – og frihøjden på 210 mm bevares også. Den vil fås delvist med samme teknik som Qashqai – men også med andre (bl.a. Nissans første Euro 6 benzinmotor) – og desuden samme fleksibilitet i kabinen og 17 liter opbevaringsplads.

Men varerummet bliver en del større – og bagklappen kan fås elstyret. Stort panoramasoltag, som kan åbnes, fås også. Bilen får som den tidligere udgave med en trailervægt op til 2 tons (1,5 tons med automatgear).

Endelig kommer efter sommerferien også den opdaterede udgave af Juke – med bl.a. opdateret front- og hækdesign. Juke fås også på gule nummerplader.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk