Koleos er ikke et nyt navn til en SUV, men ellers er den nye bil med samme navn vokset til D-segment størrelse.

Bilen anno 2017 er netop vist på Beijing motorshow – og den skal bygges som tidligere i Korea – som tidligere i samarbejde med Renaults gamle partner koreanske Samsung – samt i Kina.

Eksportmodeller til i første omgang 80 lande bygges i Korea – men Danmark er ikke på listen over de lande, der først får bilen.

Navn fra 2000
Koleos er et navn, der første gang så dagens lys som konceptbil i år 2000 på Geneve Motorshow, og som i 2008 blev introduceret som en rigtig produktionsklar bil.

I alt er der solgt 300.000 Koleos – hvoraf mere end 210.000 er solgt uden for Europa. Koleos blev også introduceret i Danmark – men uden den helt store succes. Dog blev der solgt en del på gule nummerplader – og det ville også være oplagt med en ny markedsføring herhjemme.

Men i Kina, hvor man elsker store SUV, forventes bilen at blive en succes. Mere end 30 procent af alle biler solgt i Kina er nemlig SUV –  og tendensen er stigende. Fra 2014 til 2015 steg salget af SUV med hele 54 procent.

Kendt platform
Koleos bygger på samme platform som Renault Espace og Talisman og er både lang og bred. Akselafstanden er 2,7 meter, mens længden er knap 4,7 meter. Motorerne er dog ikke enorme.

Der er valg mellem to benzinmotorer og to dieselmotorer med hestekræfter mellem 130 og 175 hk.

Det, der er særligt i en SUV, er udsynet. Koleos tilbyder da også sine passagerer en siddeposition, der er 150 mm højere end i en traditionel sedan.

Klarer off-road kørsel
Det, der også er med SUV er, at de også ind imellem skal kunne klare lidt terræn. Og det kan den nye Koleos. Med en frihøjde på 213 mm og 4X4 teknologi med valg for drift på to hjul, 4×4 eller 4WD auto klarer den sig godt i terrænet.

Den nye Koleos bliver som nævnt produceret to steder. Busan i Sydkorea, hvor man skal producer til alle markeder undtaget Kina. I Kina produceres Koleos på den nye fabrik i Wuhan, hvor Renault Kadjar i også produceres til det kinesiske marked.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk