Bella Center på Amager bliver ”strømførende” i denne uge – når den svenske messeudbyder eLife Nordic AB slår dørene op for hele to messer med elektriske transportmidler.

Torsdag morgen er det eComExpo, der indleder med konference om miljørigtig transport – og messen vil vise alt, hvad der rør sig indenfor ellastbiler, elvarebiler og andre transportformer med grøn energi, inklusive elektriske budcykler – også kaldet Cargo Bikes – fra bl.a. Larry vs Harry.

Strømudbydere stiller også op og tilbyder deres service – det gælder bl.a. OK og Uno-X.

Testkørsel af ellastbiler

Movia er med for at fortælle om miljørigtig kollektiv transport. Franske Goupil viser sine elektriske transportkøretøjer, og Carrier viser elektriske kølemaskiner til lastbiler.

Der er møder og konferencer både torsdag og fredag – og der er mulighed for at prøvekøre de store ellastbiler fra bl.a. Mercedes-Benz, Scania og Volvo.

Omstillingen af den tunge lastbiltrafik er lige begyndt at komme op i tempo, og alle de store mærker er begyndt at levere eldrevne lastbiler.

Elektriske varebiler

For eksempel er Danmark ifølge Mercedes-Benz et af de førende markeder i Europa for ellastbiler. Og Volvo forudser, at 30-40 procent af lastbilerne i dansk trafik har kørsel, der kan udskiftes med ellastbiler.

Der er også mulighed for at stifte bekendtskab med en række elektriske varebiler så som Ford E-Transit, Mercedes e-Citan og e-Vito, Renault Master E-TECH, Toyota Proace Electric og Volkswagen ID.Buzz Cargo.

18 præmierer på elbiler

Konferencen er især møntet på transportbranchen – og dermed professionelle aktører – mens eCarExpo, der foregår fredag, lørdag og søndag, både henvender sig til virksomheder og private. Her kan man også prøvekøre de efterhånden mange elbiler på markedet.

Faktisk er der 18 danmarkspremierer på eCarExpo, der er Nordeuropas største elbilmesse – og endda to helt nye elektriske bilmærker – nemlig de kinesiske Voyah og Zeekr.

En Europa-premiere

Zeekr og Voyah benytter elbilmessen til at kickstarte deres tilstedeværelse som elbilmærker på det danske marked.  Zeekr gør det med sin shooting brake 001 og SUV’en X.

Tilsvarende har VOYAH danmarkspremiere på SUV’en Free, MPV’en Dream og sedanen Passion, hvor sidstnævnte tilmed er en eksklusiv Europa-premiere.

”Elbilmarkedet accelererer i Danmark, og det giver danskerne masser af nye elbiler og tilmed helt nye elbilmærker”, siger Camilla Messer Thomsen, landechef for eCarExpo Danmark.

BYD og Fisker

Under sidste år var det kinesiske BYD, som havde premiere – og i år er der tale om fire elbiler der er med til eCarExpo – plus seks til prøvekørsel.

Og nok så interessant kan man ikke alene se danmarkspremieren SEAL – den er også blandt de cirka 70 elbiler, som man kan prøvekøre på messen.

Også Fisker kommer, og det bliver dansk messedebut for mærket, der er grundlagt og ledes af danskeren Henrik Fisker. Bilen bygges i Østrig af Magna-Steyr.

De etablerede mærker

Mange af de etablerede bilmærker har også danmarkspremierer på nye elbiler. Det gælder f.eks. SUV’erne Renault Scenic E-Tech, Ford Explorer, Cupra Tavascan og Kia EV9, sidstnævnte med op til syv sæder. Præmiere fejrer også den lange version af MPV’en ID. Buzz.

eCarExpo er en messe for eldrevne biler og opladning, men også plug-in-hybridbiler deltager – og her viser Hyundai deres nye Santa Fe Plug-in Hybrid med plads til syv personer – og Mazda udstiller deres MX-30 R-EV, hvor en lille wankel-motor agerer range extender.

Samlet 24 mærker i eCarExpo

Flere af de i alt 24 bilmærker på eCarExpo udstiller også konceptbiler. Det gælder sportsvognen Volkswagen ID. GTI Concept, som er baseret på en anden konceptbil, ID.2all, der bliver Volkswagens nye, billige elbil i minibilsklassen.

Viser Audi A6 Avant e-tron concept og roadster’en Audi skysphere concept. Kinesiske Nio udstiller deres EP9 – som med 1.360 hk er eCarExpos kraftigste elbil.

Vi skal også nævne Volkswagens nye elektriske flagskibsmodel, ID.7 – samt den første fuldt elektriske version af BMW 5-serie, i5, den opgraderede Tesla Model 3 og SUV’en NIO EL6. Endelig kan man se de elektriske Mini Cooper og Mini Countryman.

eComExpo afholdes 26.-27. oktober og eCarExpo afholdes 27.-29. oktober. Begge messer har en fælles branchedag 27. oktober.

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk