For første gang har finske journalister valgt Årets Bil i Finland – men modsat Car of the Year i Europa og Van of the Year i Europa samt de tilsvarende danske titler, hvor der vælges én samlet vinder, vælges der i Finland Årets Bil i seks kategorier.

De seks biler er Opel Adam, Mazda 3, Skoda Octavia, Citroën C4 Picasso, Subaru Forester og Mercedes-Benz S-klasse.14 finske journalister udgør juryen.

I Danmark vandt Skoda Octavia i slutningen af oktober i fjor den samlede Årets Bil pris for 2014. Med både Mazda 3 og Citroën C4 Picasso i finalen.

Årets varebil i Danmark 2014 i maj
Årets varebil i Danmark 2014 afgøres først i slutningen af maj måned. Car of the Year 2014 afgøres først i begyndelsen af marts måned i forbindelse med Genève biludstillingen. Van of the Year 2014 blev Ford Transit Connect, som blev valgt på Comtrans udstillingen i Moskva i september i fjor.

Af de seks finske vindere er både Citroën C4 Picasso og Subaru Forester populære gulpladebiler. Sidstnævnte er især populær i Finland på grund af de store skovområder med tusindvis af kilometer skovveje – og så på grund af de lange vintre, hvor firehjulstræk kommer til sin ret.

Mange SUV-biler på gule plader
Andelen af gulpladebil herhjemme er især stor i SUV-klassen, hvor Subaru vandt. I den klasse var otte biler nomineret. Foruden Subaru var det BMW X5, Ford Kuga, Honda CR-V Peugeot 2008, Renault Captur, Suzuki S-Cross og Toyota RAV-4.

Den finske jury valgte Forester bl.a. for bilens symmetriske 4-hjulstræk, fordi bilen passer godt til finske forhold samt fordi bilen giver valuta for pengene.

”Siden den nye model blev introduceret i foråret 2013, er salget af Forester mere end fordoblet. Det lave brændstofforbrug (i klassen) og en mere gunstig yen-kurs sammen med den høje kvalitet banet vejen for succesen, siger salgsdirektør for Subaru Nordic AB i Danmark, Niels Thaning.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk