Det kan være svært at vælge det rigtige dæk til varebilen eller personbilen – men på www.dæklabel.dk kan man faktisk løse problemet ved at taste bilens nummerplade.

Når man skal købe et nyt el-produkt, så ved man jo helt sikkert, at energimærket skal vise én vej til de mest energieffektive produkter, mens miljømærkerne stiller krav til både miljøvenlighed og energiforbrug.

De færreste viste nok, at det også gælder for dæk.

Stiller ikke spørgsmålstegn

For mange bilister og virksomheder overlader valget af bilens dæk til en sælger, hvilket tilsvarende langtfra er tilfældet, når man som forbruger eksempelvis skal købe et nyt køleskab.

Normalt stiller man som dækkøber ikke spørgsmålstegn ved det dæk, der anbefales. Især med tanke på, at dækkene er det eneste, som sikrer bilens kontakt med vejbanen.

Man kan også få svar på et dæks brændstoføkonomi og støj på dæklabel.dk.

Finder dækkene, der passer

På den danske database er det simpelt at få en liste over de dæk, der passer på køretøjet. Det kræver som nævnt blot, at man indtaster bilens nummerplade, og straks listes de dæk, som bilproducenten har angivet passer til bilen.

Dækkene kan så i databasen sorteres efter eget ønske i forhold til lavt brændstofforbrug, kortest bremselængde på våd vej, og mindst mulig støj, som dækket afgiver til omgivelserne.

Dækmærket har allerede nogle år på bagen og har siden ordningens begyndelse været præsenteret på dæklabel.dk af de førende dækimportører i Danmark.

Kommercielt neutral

Dæklabel.dk er kommercielt neutral og var faktisk den første af sin art i Europa. EU arbejder også på at oprette en database, som tiltænkes lanceret samtidigt med, at dækmærket opdateres i maj 2021.

Det nye mærke vil indeholde en ny særlig mærkning for vinterdæk. Den europæiske database vil dog, i modsætning til den eksisterende i Danmark, ikke være baseret på de dæk, der sælges i Danmark og heller ikke være linket til de danske bilers nummerplader.

Fakta:
Dæklabel.dk er en dansk dækdatabase, som oprindeligt blev oprettet i 2012 i samarbejde med daværende Trafikstyrelse. Databasen vedligeholdes stadig løbende af Dækimportørforeningens medlemmer: Apollo/Vredestein, Bridgestone, Continental, Goodyear/Dunlop, Michelin, Pirelli og Yokohama, samt Nordisk Dæk Import.

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk