Volvo Trucks’ The Iron Knight er verdens hurtigste lastvogn – gange to. Den har slået hastighedsrekorden i kategorierne 500 og 1.000 meter fra stående start.

Rekordvinderen er specialbygget i alle detaljer bortset fra motoren og den serieproducerede I-Shift-gearkasse med dobbeltkobling

The Iron Knight blev kørt af Boije Ovebrink.

Potentiale i gearkasse
“Dette viser, at vores I-Shift-gearkasse med dobbeltkobling har et enormt potentiale, og at det ikke svigter dig under ekstreme forhold,“ siger Claes Nilsson, adm. direktør for Volvo Trucks.

Med en gennemsnitshastighed på 169 km/t og en tid på 21,29 sekunder slog The Iron Knight den internationale hastighedsrekord for 1.000 meter fra stående start. Den slog også den tilsvarende rekord for distancen på 500 meter med 131,29 km/t og 13,71 sekunder. Det rekordvindende løb foregik på en lukket testbane i Nordsverige.

Bag rattet i The Iron Knight sad Boije Ovebrink, der har mere end 30 års erfaring med racerløb i både bil og lastvogn. Han har tidligere slået fem hastighedsrekorder og i 1994 blev han europæisk Truck Racing Champion.

Perfektion
“Volvo Trucks’ The Iron Knight kan opsummeres med ét enkelt ord: perfektion. Den er flot at se på og har et kraftcenter, der er uden sidestykke, når speederen trædes i bund. Det er den tredje rekordvindende lastvogn, jeg har kørt, og jeg kan ikke forestille mig nogen bedre opfølgning på Wild Viking og Mean Green”, siger Boije Ovebrink.

Løbene fandt sted på “Skellefteå Drive Center”, en tidligere flyveplads uden for Skellefteå i Nordsverige. Hastighedsrekorden blev overvåget og godkendt af det internationale motorsportsforbund, FIA. Lastvognen dækkede distancen i begge retninger. Den gennemsnitlige tid og hastighed blev beregnet på baggrund af disse to løb. Det rekordvindende resultat, som FIA præsenterer, er gennemsnitshastigheden for de to racerløb.

Fakta The Iron Knight:

Med 2400 hk, et drejningsmoment på 6000 Nm og en vægt på 4,5 ton har The Iron Knight et forhold mellem kraft og vægt, der er over 0,5 hk/kg.

Den centermonterede motor er en betydeligt modificeret D13-enhed med vandkølet ladeluftkøler og fire turboladere.

I-Shift-gearkassen med dobbeltkobling bevarer momenttilførslen under gearskift.

Bortset fra en forstærket kobling (skiverne og trykpladerne er i sintermateriale) bruger The Iron Knight den samme gearkasse som den, der er monteret i serieproducerede Volvo FH-lastvogne.

Elektronisk udstyr er holdt på et minimum for at sænke køretøjets vægt.

Softwaren er blevet omprogrammeret til at tillade den højeste ydelse.

Førerhuset er blevet optimeret aerodynamisk og er i fiberglas. Sideskørterne har store luftindtag, der leverer køleluft til motoren.

Under rekordforsøget nåede The Iron Knight op på en tophastighed på 276 km/t.

Leave A Reply

Copyright © 2019 Varebilogtransport.dk